7 hiba, amibe belebuknak a fogyókúrázók

0
346

Sokszor van az, hogy fogyókúrázol, diétázol, már mindent megpróbáltál, telnek a napok, hetek és egyszerűen nem történik semmi. Nem látsz semmi olyat magadon, ami azt bizonyítaná, hogy igenis kőkeményen diétázom…

A rossz hír az, hogy valószínűleg te is beleestél ezek közül valamelyik hibába:

1. Csak az edzésre hagyatkozol

A mozgás nemcsak a külalakunkat szépíti, egészséges is, de ha nem változtatunk az étkezési szokásainkon, akkor hiába járunk el hetente háromszor ugrálni és izzadni, a látványos eredmények elmaradhatnak.

2. A zsírmentes még nem fogyókúrás

Egy nullaszázalékos vagy csökkentett zsírtartalmú gyümölcsös joghurt jó eséllyel tele van cukorral. Ráadásul a zsiradékok sem egyformák, olajos magvakat például nyugodtan ehetünk, amíg nem visszük túlzásba.

3. Cukormentes üdítők

Egy kutatásból kiderült, hogy azoknak, akik cukormentes üdítőket ittak, 70 százalékkal jobban gyarapodott a derékbőségük. Egy másik felmérés is összefüggést talált a cukormentes üdítők és az elhízás között. Valószínűleg a háttérben az áll, hogy az édesítőszerek megnövelik az étvágyat, és  az agynak küldött jelzések alapján azt hisszük, még nem laktunk jól.

4. A mérleg hazudik

Sokkal jobb, ha inkább azt figyeljük, mennyivel jobban érezzük magunkat a bőrünkben, milyen szép, feszes, ragyogó a bőrünk, és a ruhák is szebben állnak rajtunk és könnyebben feljönnek.

5. Túl magasra teszed a lécet

Ha valaki nagyon szigorú, aszketikus étrendet ír elő magának, akkor könnyebben bukik el, mielőtt elérte volna célját. Ráadásul a szervezet is takarékra áll, mivel megneszeli, hogy egy hosszabb, ínséges időszak következik, így elkezd raktározni.

6. Amikor az első kis hiba végzetes

Sokan úgy állnak hozzá a fogyókúrázásnak, hogy ha egyik este becsúszik egy pár kanálka lekvár, akkor rögtön vége a világnak, és minden mindegy alapon felfalják az egészet. Fel kell készülni arra, hogy egyszer-egyszer elgyengülhetünk, de ez még nem jelenti azt, hogy elbuktunk. Engedjük el, és fogyókúrázzunk tovább, mintha mi sem történt volna!

7. Ne becsüld túl magad!

Lehet valakinek vasakarata, de akkor sem árt, ha kipucoljuk a szekrényekből és a kamrából a kedvenc nassolnivalóinkat. Nem árt, ha igyekszünk távol tartani magunkat a kísértéstől.

(Easylife)