Home Egészség A pecsétviaszgomba hatásai

A pecsétviaszgomba hatásai

0
A pecsétviaszgomba hatásai
Pecsétviaszgomba vagyis a más néven a ganoderma

Az egyik legismertebb gyógygomba a pecsétviaszgomba, amely szinte a világ minden táján elterjedt és ismert. Sokoldalú jótékony hatásának köszönhető, hogy sok helyütt ma már termesztik is.
A gyógygombákról általában ismert tény, hogy a szervezetre jótékony hatással vannak, ám a legtöbb hatás még ma sem teljes mértékben bizonyított.

Az alternatív gyógyászat azonban előszeretettel alkalmazza ezeket a szereket, legfőképpen a szervezet ellenálló képességét képesek erősíteni, de a legtöbbjük a rákos sejteket is képes lehet elpusztítani, illetve a kemoterápia káros hatásait gyengíti, tehát elősegíti a rákból való felgyógyulás lehetőségét. A gyógygombák az olyan elterjedt betegségekben is segíthetnek, mint a különféle szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség stb.

A szervezet állóképességének javításával azonban a legtöbb betegség ellen képesek fellépni, amellyel a pszichét is erősítik. De nézzük, hogy a már említett, ismert pecsétviaszgomba pontosan milyen tulajdonságokkal rendelkezik, és milyen jótékony hatásai vannak a szervezetre.

A pecsétviaszgomba jótékony hatásai a szervezetre

A pecsétviaszgomba elsősorban immunerősítő hatásáról ismert. A szervezet ellenálló képességének növelése számos betegségtől képes megóvni testünket, tehát ezzel a tulajdonsággal ez a gyógygomba hatása máris pozitívnak mondható. Az immunerősítés azért is rendkívül fontos napjainkban, mert ezzel a szervezet öregedése is lassítható, hiszen ha a testünk és szerveink elég erősek, akkor képesek ellenállni a betegségeknek, tehát tovább tudnak a megfelelő módon, egészséges állapotban működni. Ez pedig az egész szervezetre, az egész életre kihat. Ezt a hatást egyébként annak tudják be, hogy ez a gyógygomba egy nagy növényi preparátum, ami azt jelenti, hogy nagyon sok összetevője van, például tartalmaz polyszacharidokat, triterpéneket és szerves germániumot is. Mivel az anyagcsere-folyamatokat is képes felgyorsítani, így tényleg a komplett szervezetre jótékony hatással lehet.

Az imunerősítés mellett a különféle szív- és érrendszeri betegségek prevenciójában is szerepet játszhat ez a gomba, amely igen fontos, hiszen ezek a betegségek, a szív és az érrendszer károsodása szinte népbetegségnek számít napjainkban. Mindez a megváltozott életmódnak és életminőségnek köszönhető.

A magas vérnyomás csökkentésében a triterpének gondoskodnak. Ez szintén egy elterjedt betegsége a szervezetnek, amelyet sokszor vesznek félvállról az emberek, nem kezelik, nem kezelik időben, így később súlyosabb szívbetegségek kialakulásához vezethet.

A pecsétviaszgomba egyébként antiallergén hatású is, amely az életminőségen javíthat. Ennek köszönhető, hogy az asztmában vagy bronchitisben szenvedő személyeknek is ajánlják a fogyasztását. Talán a Ganoderma lucidum hatóanyagról ismerik a legtöbben ezt a gombafajtát, amely pontosan ezen betegségek legyőzésében, de legalábbis a tünetek enyhítésében lehet a segítségünkre – írja a b17net.info

Mint a legtöbb gyógygombában, a pecsétviaszgombában is ott a lehetőség, hogy a rákos megbetegedések ellen fellépjen, a pecsétviaszgomba főleg a mellrák esetében alkalmazható, de a prosztata betegségeknél is alkalmazható.

Láthatjuk, hogy a pecsétviaszgomba számos jótékony hatással rendelkezik, nem hiába ismerik és alkalmazzák nagyon sokan. Már csak a szervezet ellenálló képességének növelése is rendkívül hatásos, hiszen sokszor elég ennyi, hogy megelőzzük a komolyabb egészségügyi problémák kialakulását.