Bébiétel, három lépésben

0
395

A legtöbb anyuka azért vásárol boltokban bébiételt, mert egyszerűen nincs ideje a napi feladatok mellett arra, hogy elkészítse a babájának az ételt, nem pedig azért mert úgy gondolja, hogy a boltokban, kicsi üvegekben, egyen ízben készült ételeknél nem adhat jobbat, frissebbet, vagy finomabbat a babájának. Most azonban minden megváltozhat: mutatjuk, hogy tudsz tökéletesen friss bébiételt készíteni 3 egyszerű lépésben, gyorsan.

A nagy bébiétel-tesztek

Egy csecsemő, nagyjából az ötödik hónaptól kaphat szilárd ételt. Persze, ez nem azt jelenti, hogy Jancsikának összepattintunk reggelire egy kolbászos tojásrántottát, friss kenyérrel, és ha a végén kicsit biggyed a szája, akkor gyorsan letolhat a kaja után egy pofa sört, hanem azt, hogy körülbelül az ötödik hónaptól lehet hozzátáplálni: azaz kaphat egy kevés bébiételt. De mit, és milyet? Ha bolti, konzerv, előre elkészített bébiételt vásárolunk, előtte érdemes kicsit böngészni a neten: számtalan tesztet találunk. Van, aki laboratóriumban tesztelt, más – felnőttfejjel – megkóstolta, és úgy mondott véleményt, megint más az azonos ízeket hasonlítgatta össze egymással. Szerencsére a legtöbb teszt azt mondja, ahogy a bébiételek, biztonságosan adhatóak a kisbabának, de mind megjegyzi, hogy ha teheted, készítsd el te. Mert frissebb, finomabb lesz.

 

Így készíts bébiételt: a párolás

Első lépésként párold meg a kiválasztott ételt. Bármit is párolsz meg, annak megmarad az íze (ez babáknál nagyon fontos, mert szakértők szerint, amit a baba 3 éves koráig megismer, és „szeretni fog” azokat az ízeket később is imádja majd) a nedvességtartalma, a vitamin, és ásványi anyag tartalma.  Emellett, ha a MicroGourmet-et használod, akkor a színe is és az állaga is tökéletes marad. Szóval, az első lépés, a párolás, MicroGurmet-tel

 

Daráld meg!

Második lépésként daráld meg a babádnak készített ételt (ezt még később is érdemes, egyszer-egyszer), így készíthetsz egy finom pürét. Nagyon fontos, mivel darálod, mert a nem lehet túl darabos, és az sem jó, ha szinte folyik. Daráláshoz, használd a Tupperware KombiSéf-jét, ebben soha nem fogsz csalódni: http://www.tupperakciok.hu/kombisef_rf_1378 . Fontos, hogy mit adsz a babádnak: próbálj meg neki minél több olyan ételt adni ami tele van vitaminnal, de vigyázz arra, hogy nehogy „túladagold”.

Nyugodtan fagyaszd le

Van, amikor nem tudsz olyan „kevés” bébiételt készíteni, amit egyetlen étkezéssel megeszik a kicsid, ekkor érdemes lefagyasztani. Legjobb, ha ezt olyan edényben teszed, amiben biztosan nincs vegyszer (például a ftalátok) és a fagyasztás után felolvasztva, szinte ugyanolyan friss ételt kapsz, mintha abban a pillanatban csináltad volna. Kattints ide, és nézd meg, neked melyik frissentartónk tetszik legjobban, hozzátok melyik illik: http://www.tupperakciok.hu/tupperware_termekek_106/melyhutes_90

 

5 szupertanács, ha otthon csinálod a bébiételt.

Ha a Tupperware termékeket használod, sok terhet levehetsz a saját válladról, de nem szabad elfelejtkezned arról, hogy amikor bébiételt készítesz, mindig friss, és tökéletes alapanyagból dolgozz (nem ér a kicsit vacak alma, vagy a kicsit barna barack), mindig a lehető legkörültekintőbben tisztítsd meg az alapanyagot, ne főzz, hanem párolj. Egy bébiételt sosem kell cukrozni, sózni, és nem kell semmivel „feldobnod”. A maradékot mindig gondosan tárold, például Tupperware tárolódobozokban.

Ha bármiben segíthetünk még a konyhában, kattints ide: http://www.tupperakciok.hu/