Hogyan szoktam le 5 óra alatt a dohányzásról

0
360

Karácsony óta körülbelül 10-szer próbáltam letenni a cigarettát, de valamiért soha nem sikerült. Akkor azt mondtam, valamiért, ma már tudom, hogy mi volt az ok.

Sikerült eljutnom arra a szintre, hogy 3 hónappal a leszokás után ki tudom mondani:

Undorodom a cigaretta szagától.

Valamikor, még tavaly találkoztam a következő szöveggel:

Le szeretnél szokni a dohányzásról vagy még csak érlelődik benned a leszokás gondolata? Akár meghoztad már az elhatározást, akár nem, a legjobb helyen jársz! Az Allen Carr-féle “Könnyen Leszokni a Dohányzásról” módszerrel ugyanis világszerte már több millió dohányos tette le a cigarettát, és ez most Neked is sikerülhet!

Nekem is? Tényleg? Rendben… de mi ez?

Kicsit utánaolvastam ennek a dolognak, találtam egy weboldalt, ahol leírják hogyan tud segíteni nekem az Allen Carr szeminárium?

Mi történik a szemináriumon?

A szeminárium egy egynapos pszichoterápia, amin a segítségünkkel megismered, hogy dohányosként pontosan mit és miért csinálsz. Részletesen foglalkozunk majd a pszichológiai függőséggel, és megmutatjuk a kiutat. Tisztába tesszük azokat a tévhiteket, amik minden dohányost lelki fogságban tartanak, és megszüntetjük ezt a mentális függőséget.

A dohányzásról való leszokásban ez a legfontosabb dolog, mert enélkül csak nagyon nehezen és szenvedve lehet leszokni. A többi módszer eredménye éppen azért olyan alacsony, mert egyáltalán nem foglalkoznak a lelki függőséggel. Azzal, hogy egy dohányos szeret dohányozni.

A szemináriumot én, Szász Gábor fogom tartani. Mint tudod, én magam is 15 évig dohányoztam, de évek óta boldog nemdohányzó életet élek az Allen Carr módszernek köszönhetően. A sikeres és könnyű leszokás akkora hatással volt rám, hogy csatlakoztam az Allen Carr szervezethez, ahol egy évig tartó betanuláson vettem részt Londonban és Budapesten mielőtt hivatalos Allen Carr tanácsadóként elkezdtem szemináriumokat tartani.

Igen… igen… de mennyibe is kerül ez? – tettem fel magamban a kérdést

Az Allen Carr kis csoportos szeminárium részvételi díja bruttó 129.900 Ft

Huhh… ez borsos.

Feliratkoztam Szász Gábor vezető terapeuta hírlevelére, ahonnan hamarosan értesültem arról, hogy van náluk pénz visszafizetési garancia és részletfizetési lehetőség is. Megérlelődött bennem az elhatározás, hogy elmegyek a tanfolyamra, amikor egy ismerősöm adott 3 CD-t, melyekre az volt írva: Leszoknék a dohányzásról, de nem tudok

Hetente 2-szer 5 órát kellett utaznom, mert Ausztriában dolgoztam. Egy alkalommal ez az 5 óra pont kapóra jött, gondoltam meghallgatom a CD-ket.

Megnyugtatott, amikor Szilágyi Tibor azt mondta, nyugodtan dohányozhatok miközben hallgatom a CD-ket. Az utazás végén a narrátor jelezte, hogy nem kötelező eldobni a cigit, de köszöni, hogy meghallgattam. Biztosan tudtam, hogy ez semmit sem ért, de valamiért kidobtam a nálam lévő fél doboz cigit az autó ablakán.

Ez pontosan 3 hónapja, 8 napja és 22 órája és 30 perce történt.

Köszönöm Allen Carr!

A cikkben találhatók idézetek a www.allencarr.hu oldalról.