Indul a meggy szezon: itt vehet a legolcsóbban meggyet!

0
339
Indul a meggy szezon: itt vehet a legolcsóbban meggyet!
Indul a meggy szezon: itt vehet a legolcsóbban meggyet!

Az eper szezon már bőven a végét járja, most pedig a meggy következik. A meggynek rengeteg jó élettani hatása van, melyről már korábban is írtunk. Most csak eme ízletes gyümölcsök szedd magad lelőhelyeire fókuszálnánk, illetve egy gyors egyszerű csemegével örvendeztetnénk meg a kedves olvasót.

Mielőtt útnak indulsz, célszerű érdeklődni telefonon, hogy van-e érett gyümölcs az adott kertben, ill. hogy nyitva vannak-e az általad kiválasztott napon.
Nagyon könnyen előfordulhat ugyanis, hogy előző nap leszedik az utolsó érett szemeket, de akár az időjárási viszonyok miatt is bezárhatják a kertet pár napra.

Pest megyében a Lisóczki horgásztó mellett lehet meggyet szedni Szedd magad! akció keretében, a meggyföldet Nagykáta és Tápióbicske között találhatjuk.
Hozzánk közelebb esik Pomáz, Szedd magad! meggyeket a Dolinai út végén található földön szedhetjük le:Tel.: +36-26/ 325-346, Kovács Lilla
A duna másik oldalán Szobon, a gyümölcsöskertben 300-ért szedhetjük magunknak a befőznivalót: GPS koordináták E18.886702, N47.819769; Tel.: +36 20/ 490-4270; Nagy Tamás

Hardi Miklós (+36-20/ 537-5836) péceli gazda szintén várja a meggyszedőket. A földet Pécel és Maglód között, a Fáy-tanyai lehajtónál lehet megközelíteni. Szintén Pécelen, a Kati-majorban is lehet szedni Hardi Miklós kertje mellett. Érdeklődni a +36-30/ 950-5740-es telefonszámon lehet.

Végül a recept.
Ami igazából nem is recept csak egy ötlet. Amikor a feleségem lefagyasztja a meggyet, akkor mindig kimagozza. Mindenki ismeri a jelenséget, a meggy leve fröccsen, sokszor a magok a meggy levében úsznak, és ezt a levet aztán a magokkal együtt kiöntjük. Ezt tettük mi is, de egy meleg nyári napon kicsit felbosszantott, hogy a finom gyümölcslét kiöntjük. Óvatosan magoztunk, lé külön, mag külön, figyelve nehogy kukacos, poshadt meggyekre. A levet két félliteres natúr joghurttal elkevertük, turmixoltuk, egy kevés cukrot adtunk hozzá és fantasztikusan finom ivó joghurtot kaptunk. Ha nem ivó joghurtot akarunk, akkor tegyünk bele minél több meggy darabot is.  Felséges volt, strandolás után este a hűvös, házi meggy joghurtot kortyolgatni, ami egészséges, adalék, színezék mentes, és nem utolsó sorban olcsó is!