Mától ismét meleg ételt kapnak a betegek az esztergomi kórházban

0
159

Csütörtöktől ismét meleg ételt kapnak a betegek az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban – tájékoztatta a kórház vezetése szerdán az MTI-t. A közlemény szerint egy erre elkülönített helyen oldják meg a meleg étel biztosítását.
Tudatták azt is: a Hungast Zrt., amely 2009 óta látta el az étkeztetést az intézményben, ezt “az egészségügyben országosan is kimagasló áron, igen sokszor kétséges minőségben” végezte, ezért közös megegyezéssel szerződést bontottak a társasággal.
A cég a tálalókonyhát augusztus 4-én adja vissza a kórház számára, ezért kényszerült az intézmény a hideg étkeztetés megszervezésére augusztus 1-jétől – emlékeztettek.
Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy mivel a Hungast Zrt. a konyhát teljes egészében leszereli, szükség van a tálalókonyha műszaki feltételeinek megteremtésére, ezért várhatóan augusztus 8-ától egy tatabányai cég főz meleg ételt a betegeknek.
Az intézmény várhatóan két hónapig mikrózható, egyszer használatos műanyag edényekben tálalva tudja megoldani a betegélelmezést, majd a tálcás rendszer visszaállításával az eddig megszokott módon.

MTI