5 tipp, hogy ne büntessenek meg gyorshajtásért

0
324

A gyorshajtás egyrészt a legtöbb autósbaleset okozója (na meg persze az ittas vezetés is), másrészt az autófenntartás egyik legnagyobb anyagi buktatója. Alább felsorolunk 5 tippet, amivel elkerülhető, hogy csekket kapjon:

1. KRESZ

A büntetés megúszásának legbiztosabb módja természetesen az, hogy minden esetben betartjuk az előírásokat. Egyszerűen figyeljük az út széli táblákat és lehetőség szerint tartsuk a megengedett legnagyobb sebesség alatt az autót!

2. TIVEDA

Ha ez nem sikerülne, akkor ott van a TIVEDA nevű otthon elkészíthető készülék is. Szerintem ez nem túl biztonságos, mert az út mellett álldogáló rendőrt nem jelzi.

3. Előrejelzés

A mobil mérések helyét a rendőrség előre megosztja, de tapasztalat szerint az sem mindig pontos. Mindenesetre “Traffipax” rovatunkban minden nap megtalálja az adott napi előrejelzést.

4. Detektor

Radardetektorok és zavarók: Ezek azok a készülékek, amelyek nem tudom elképzelni hogyan működhetnek, tekintve, hogy amikor a készülék észleli a radart, az is észlelhette már a mi autónkat.

5. Waze

Waze közösségi navigáció. Ez a program nekem személy szerint bevált. A közösség ereje teszi a legpontosabb navigációs programmá. Ha én traffipaxot, balesetet, vagy csak egy dugót észlelek, akkor azt jelölhetem a térképen, a mögöttem érkező pedig azonnal látja.