A nő, aki szappan, dezodor és sampon nélkül él

0
353

Csak vizet és ehető dolgokat tesz a bőrére, megtanult zsíros hajjal élni és havonta csak egyszer vesz fel fehérneműt Jenny a berlini blogger

Nem visel semmit se felül, se alul, a fogait ritkán mossa, a haját is maximum hetente egyszer. Dezodort, sampont és szappant pontosan olyan sokszor használ, mint alsóneműt.

Közel három éve Jenny és barátja Can két kerékpárral világkörüli útra indultak. Időközben megérkeztek Peruba, ahol a berlini születésű nő felfedezett egy új életstílust. Ha fürdik csak víz és ehető dolgok érhetnek a bőréhez és a hajához. A testének olyan természetesnek kell lennie, amennyire csak lehetséges.

„A mottóm, ami a csodákkal teli felismeréshez vezetett: Hogyan gondolta ezt a Természet? És világossá vált: Mennie kell a sampon, dezodor és szappan nélkül.”

A 28 éves kerékpáros a hajsamponról már a világkörüli út első napján lemondott. Kezdetben egyáltalán nem volt könnyű. A haja elviselhetetlenül zsíros volt, de kitartó volt. Blogja olvasóinak tanácsára kezdetben citromlével és vízzel, később csak vízzel mosta.

Egy élet alsóneműk nélkül

Aki hat-nyolc héten át kibírja, az eléri, hogy a haján kifejlődik egy természetes faggyúréteg és az embernek elég egy héten egyszer hajat mosnia. Rávette barátját, Can-t is. Ahogy Jenny-től tanulta, ő is régóta már csak vízzel mos hajat. Az ő hajsűrűsége bizonyított Jenny-nek, de a hajnál még messze nincs vége.

Világutazó Jenny az összes testápolási szerét lecserélte a természet termékeire, mégpedig a szó szoros értelmében. Esküszik az egészséges táplálékokra, a vegán nyerskosztra. A vegán étrendet követők nem esznek semmilyen állati eredetű dolgot, a hús mellett mézet és tejet sem fogyasztanak. Csak bio zöldségeket és gyümölcsöket fogyaszt, amelyek nem lehetnek a természettől eltérők, így főttek sem.

A gyümölcsök és a zöldségek mellett hüvelyesek, magok, saláták, és fűfélék vannak az étlapon. Jenny elmagyarázta, hogy aki helyesen táplálkozik, tehát sok bio gyümölcsöt és zöldséget vesz magához, annak nem kell különböző ápolási termékeket vásárolnia. Ez vonatkozik a fogkrémre is.

Belső ápolás kozmetikum és ajakrúzs helyett

Az átállás óta sosem mosott szabályosan fogat, mégsincs szájszaga, vagy rossz foga. A nyelve lepedékmentes, a fogai szépnek és tisztának látszanak. Ezt megint a vegán táplálkozásra vetíti vissza. A gyomrát, a belső szerveit, a száját és mindent, ami ide tartozik megvizsgáltatott, a fogorvos még a szájhigiéniáját is dicsérte annak ellenére, hogy ha mos fogat, azt csak vízzel és édesgyökérrel teszi.

Minél közelebb van  a test a természetes állapothoz (tehát semmi smink, bőrkrém, parfüm, hajápolás, vagy fülbevaló és piercing), annál erősebb lesz idővel. Boldog, hogy szervezete végül retusálja önmagát.

„A mostani női divat elnyomta a belsőnk gondozását. Ahogy másokat látok tényleg öröm tölt el, hogy én egészséges vagyok.” – magyarázta Jenny.

Ezért lemondott az alsónemű viseléséről, teste szabad és természethez közeli, mint a mezilábas futásnál.

Semmi vegyszer a „nehezebb napokon”

Csak a „nehezebb napokon” vesz fel egy kisnadrágot, hogy beletegyen egy kis kendőt. A tamponokat és a kötszereket visszautasítja, mert túlságosan sok bennük a vegyszer. Előnyben részesíti a szabad menstruációt. Bár bizonyos gyakorlatokat alkalmaznia kell, de ha egyszer az ember tudja kontrollálni a vérzését soha többé nem lesz vele semmi probléma.

A lány naptejet sem ken soha a bőrére. Ajándék, amikor a bőrben már nincs semmi mesterséges anyag, amikor már önmagától képes ellenállni a Nap sugarainak. Ráadásul az embernek nem kell többet félnie a sugárzástól.

Csak akkor bűzlik, ha stresszes

Jenny  a stressztől megizzad, ez kellemetlen szagokkal járhat.

„A reggeli mosdás is többnyire kimarad, mert amikor a test éjjel méregtelenít, az ember úgy kel fel, mintha frissen festették volna.” – mondta Jenny.

 

Jenny blogja