A sós levegő jótékony hatásai

0
298

A sóterápiás helyiségnek rengeteg előnye van, többek között az ott megjelenő telített sóoldat a sóbarlang klímáját, a sós tengeri levegőt mesterségesen képes előállítani. Egytől egyig természetes anyagot tartalmaz, és csak úgy, mint a föld mélyébe ásott sóbarlang, hasonló tulajdonságokkal bír és képes gyógyítani.

Működését tekintve kb. 70-80%-os relatív páratartalmat hoz létre akkor, ha az oldatot átitatjuk a sótéglákkal, ami által kipárolgás keletkezik. A légteret mikroszkópikus sókristály szemcsék lepik el, amik a sóbarlangban szoba hőmérsékleten párologva telítődik, ezt belélegezve a légzőszervek felületén tapadnak meg, segítve a váladék eltávozását és magát az öntisztulási folyamatot is. A sóbarlangban egy jelentősen antiallergén, pormentes, antibakteriális tulajdonságokkal bíró klímát hozhatunk létre, ehhez a sóoldatot kell párologtatnunk. Téves az a megállapítás, hogy használatával szinte csak a légúti megbetegedésben szenvedőkön lehet segíteni, számos más betegség gyógyításához jótékony: szénanátha, immunrendszeri legyengülés, alvászavar esetén is nyugodtan használjuk. Ugyanígy a hurut és az arcüreg lerakódásainak felszakításához is használhatjuk, a légúti betegségeket megelőzhetjük vele. A só meglágyítja a nyálkát a tüdőben és felbontja, ezáltal könnyebben elindul a tisztulási folyamat.

A sóoldattal lehetőség van lépéseket tenni az egészség felé, javul a közérzet és energiával telítődik, segít megtalálni a külső és belső egyensúlyt. A sóoldat a kristálysó és a víz kombinációja, legtökéletesebb módszer a homeosztázis újraindítására, a szervezet egyensúlyának megtartására. Mindannyian találkoztunk már az allergia, asztma, megfázás, arcüreggyulladás, torokfájás tüneteivel, amelyeket jobb minél előbb enyhíteni. A természetes kristálysó és annak különböző koncentrációjú oldatai hamar segíthetnek a problémák enyhülésében. Tartós használata jótékonyan erősíti az immunrendszert, regenerálja az akut gyulladások miatt károsodott nyálkahártyát, így a szervezetet megfelelően felkészíti a védekezésre. A körülöttünk lévő levegő (por, füst, gázok, elektroszmog) különböző anyagokkal szennyezett, így légzőszerveink komoly károknak vannak kitéve. A kristálysóból készült sóoldat szobahőmérsékleten párologtatása megemeli a relatív páratartalmat és segíti a szervezet tisztító folyamatát.