Home Hírek Boresten jártunk

Boresten jártunk

0
Boresten jártunk

Piliscsabán a hétvégén rendezték meg az I. Nyílt Piliscsabai Borestet, melynek keretében a helyi amatőr és hobbi borászok borait kóstolhattuk meg egyedi gravírozott poharakból. A rendezők célja az volt, hogy egy kötetlen beszélgetős estén a helyi borászokat és borkedvelőket összehozzák. És valóban a rendezők egy kellemes, beszélgetős estet szerveztek, melynek keretében – véleményünk szerint – rejtett piliscsabai kincseket ismerhettünk meg. A szerző a borkészítés gyerekkori emlékekben úgy szerepelt eddig, hogy leszedjük a szőlőt, daráljuk, préseljük, átfejtjük és kész…. Persze… Ez korántsem így működik. Laikusként annyi új információt kaptam, aminek hatására teljesen másként tekintek ezentúl a borra. A bor művészet. És szombaton Piliscsabán egy művészeti fesztiválon jártunk, ahol a helyi borászok remekműveit kóstoltuk végig. Nem tudok, és nem is szeretnék kiemelni senkit, mert minden bor csodás volt. Ahogy az egyik borásszal beszélgettem, kicsit zavarban mondta, hogy ő csak ilyen hobbi borász. De talán pont ez a lényeg, a hobbi, mert a hobbi az amit szeretünk csinálni, és amit szeretünk azt igyekszünk tökéletesíteni.
A kellemes hangulathoz illő muzsikáról Nagyvári Lajos harmonika művész gondoskodott, kellemes harmonika játéka tökéletesen illett, a lampionos esthez. A kisebbekre is gondoltak a szervezők, Kretz István traktorja az öröm és a móka kiapadhatatlan forrásának bizonyult. És itt ragadom meg az alkalmat, hogy talán az est fénypontja, de legalábbis számomra az egyik legmegkapóbb pillanata azt volt, amikor a legidősebb borász megnyitó beszéd helyett, a borról, és a bor szeretetéről szavalta el saját költeményét.

Sajnos a fotók nem tudják visszaadni a hangulatot, de talán egy kis bepillantást nyújthatunk azoknak, akik most nem tudtak itt lenni.

 

Reméljük, hogy jövőre ismét találkozunk, és egy nagyobb rendezvény keretében még több helyi, és környékbeli borász műremekeit ismerhetjük meg! Köszönjük a szervezést, és ezt a kellemes szombat estét, a szervezőknek és a piliscsabai Céh Egyesületnek, és bízunk benne, hogy egyre több ilyen színvonalas rendezvényről tudósíthatunk a jövőben!