50 milliót költenek a budakalászi bölcsőde felújítására

0
402

A jövő nemzedéke nagyon fontos a városvezetés számára, ezért folyamatos fejlesztéseket végez a gyerekeket ellátó intézményekben. Jelenleg az Telepi Iskola bővítése, az új iskola építésének előkészítése és a Budai úti bölcsőde felújítása zajlik a városban.

Emellett a pályázati elbírálás eredményét várjuk a Vasút sori óvoda esetében. A Budai úti bölcsődében már elkezdődtek a bontási munkák. A felújítás 50 millió forintból valósul meg, ebből harmincmillió külső központi költségvetési forrásból, a fennmaradó összeget az Önkormányzat saját költségvetéséből bocsájtja rendelkezésre.

A kivitelezés során először az épület tetőszerkezetének cseréjét végzik el és az új bejárati portált alakítják ki. Ezzel párhuzamosan zajlanak a belső átalakítási munkálatok is. Emellett az épületgépészeti felújítást is elvégzik az épületen: korszerűsítik a fűtést és a villamos rendszer rekonstrukcióját is megvalósítják.

 

Július második felében pedig szigetelik az épületet és új nyílászárókat építenek be. A tervek szerint a szeptemberben induló nevelési évet már a felújított és korszerű épületben kezdhetik a gyerekek.

via: budakalasz.hu