Holnap adják át a budakalászi körforgalmat

0
364

Péntektől véget érhet az elmúlt hónapok, évek kínszenvedése a folyamatos dugók miatt.

Befejező fázisához érkezett az M0 autóút – 11. sz. főút körforgalmú csomópontjának átépítése és kapacitásbővítése – közölte a Magyar Közút Zrt. A jelzőlámpás forgalomirányítással bővített csomópontot

június 9-én a hajnali órákban, a jelzőlámpák bekapcsolásával teljes felületen átadják a forgalomnak.

Az új forgalmi rend szerint a közlekedőknek először a tervezett útirányuknak megfelelő belépési sávba kell besorolniuk. A megfelelő belépési sáv kiválasztását sematikus ábrákkal kiegészített útirányjelző táblák segítik. A körforgalomba csak a belépést szabályozó forgalomirányító jelzőlámpák zöld jelzése esetén lehet belépni. A jelzőlámpa rendszer forgalomfüggő üzemmódban (nem fix program alapján) működik. A választott forgalmi sáv a körpályából kivezeti az autóst a választott irányba. A körpályán belül iránytévesztés/váltás nem lehetséges, mivel az egyes forgalmi sávok közé telepítendő gömbsüvegsor fizikailag megakadályozza a sávváltást.

Az új forgalmi rend bevezetésének napját (június 9.) követő közel 2 hétben (műszaki átadás-átvételi eljárása ideje alatt), a forgalom kisebb zavarásával járó munkavégzés még előfordulhat a csomópontban, ezért további megértést, és türelmet kér a beruházó.

A forgalomlefolyást az új csomópontban az alábbi ábrák szemléltetik:

via: budakalasz.hu