TEK-esek fogták el a robbanószer gyártó férfit Budakalászon

0
522

A tegnapi nap folyamán Kökény Sándor r.zászlós körzeti megbízott és a városrendészek megjelentek Budakalász, Pomázi úton, ahonnan több robbantásról érkezett rendőrségi bejelentés. Az ott lakó férfi felszólításra nem volt hajlandó kijönni az ingatlanból. Mivel nem lehetett tudni, hogy a férfinél van-e bármilyen robbanóanyag, ezért a Terror Elhárítási Központ (TEK) munkatársait kellett bevetni.

A Pomázi út érintett szakaszát a rendőrség lezárta a művelet idejére. Ezt követően a férfit elfogták és eközben több közbiztonságra különösen veszélyes eszköz – kés és gázspray – került elő a ruházatából. A helyszínelés során szembeötlő volt a férfi zavart viselkedése. Így a helyszínen a mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták és a Kiskovácsi Pszichiátriára szállították további vizsgálatra.

Az ingatlant a TEK munkatársai átvizsgálták és több robbanóanyag származék került elő, melyekhez tűzszerészek szaktudását is igénybe vették. Találtak szétszerelt petárdákat, fém partvisnyélből levágott darabokat, glicerint, forrasztásra utaló eszközöket, valamint az ingatlan hátsó kertjében robbanásra utaló krátereket. Az is kiderült, hogy a férfi skizofrén tünetei miatt gyógykezelés alatt áll immár tizenöt éve.