Előzetes letartóztatásban az esztergomi buszvégállomáson fosztogatók

0
501
Fotó: Pixabay / Illusztráció

Az esztergomi buszvégállomáson két férfi megtámadott egy harmadikat, majd kényszerítették, hogy az értéktárgyait, valamint a pénzét átadja. Több alkalommal úgy arcon ütötték és rúgták, hogy az orrcsontja eltörött.

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság elrendelte egy felnőttkorú és egy fiatalkorú férfi előzetes letartóztatását.

Az elkövetők 2017. július 09. napján 5 óra körüli időpontban az esztergomi buszvégállomáson azért bántalmazták a sértettet, hogy az értékeit elvegyék, ezért több alkalommal úgy arcon ütötték és rúgták, hogy az orrcsontja eltörött.

A sértett azért, hogy ne bántsák tovább, az elkövetőknek 3.500 Ft készpénzét átadta.

Ezt követően a felnőttkorú férfi a helyszínről elmenni akaró sértettet a buszvégállomáshoz közeli utcába kísérte, és ott felszólította, hogy adja át mobiltelefonját, ellenkező esetben ismét megveri. A sértett – mivel félt a további veréstől  – átadta a mobiltelefon készülékét a férfinak.

A bíróság megállapította, hogy fennáll annak a veszélye, hogy az elkövetők szabadlábon hagyásuk esetén a sértettet befolyásolnák, így az eljárás eredményességét veszélyeztetnék, továbbá fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A nyomozó hatóság rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt folytatja a nyomozást.