Esztergomi önkormányzati képviselőt fenyegetett és ütött meg

0
532

Az Esztergomi Járási Ügyészség  zaklatás vétsége és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy férfivel szemben.

A sértett, aki esztergomi  önkormányzati képviselő, a feleségével 2017. augusztus 04-én az esti órákban Esztergomban egy színházi előadásra ment. A nézőtéren az elkövető és a sértett egymással beszélgetni kezdtek, melynek során az elkövető megemlítette, hogy szülei a sértett választókörzetében építkeznek és vitájuk van a telekszomszédjukkal. A sértett közölte az elkövetővel, hogy a vitás telekügyben nem fog tudni neki segíteni, mivel az nem képviselői hatáskör, ezért forduljon a jegyzőhöz.

Az ittas állapotban lévő vádlott ezután ordítozott a sértettel, és a jelenlévő több száz néző előtt a sértettet becsületsértő kifejezésekkel illette, továbbá megfenyegette azzal, hogy meg fogja verni.

A színházi est szervezője észlelte a konfliktust, odalépett az elkövetőhöz, megkísérelte tisztázni a kiabálás okát, mire a vádlott őt is megfenyegette azzal, hogy lefejeli.

Miközben az elkövető a színházteremből távozás közben elhaladt a sértett mellett, őt a kezében lévő  programfüzettel egy alkalommal hátulról fejbe ütötte.

Az ügyészség a vádiratban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, a vádlott büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt.