Föld napja: Magyarország csodái

0
1365

Minden évben április 22-én ünnepeljük a Föld napját, ilyenkor különböző rendezvények és kampányok próbálják meg felhívni a figyelmet arra, hogy milyen fontos (lenne) a bolygónk megóvása. Mi most Magyarországról hoztunk lenyűgöző képeket a Föld napja alkalmából.

A Föld napjáról

Denis Hayes amerikai egyetemista hozta létre a Föld napja hálózatot, ennek keretében különböző környezetvédelmi szervezetek alakultak, és egyre népszerűbb lett a környezettudatos szemlélet. 1989-ben létrehozták a Föld Napja Nemzetközi Hírközpontot, hogy havonta hírlevelet küldhessenek a világ országaiba a Föld helyzetéről, és hogy felvonulásokat, szabadegyetemeket tarthassanak a változás érdekében. Hazánkban 1990-ben alakult meg a Föld napja alapítvány.  Innentől kezdve április 22-én minden évben nálunk is megtartják a Föld napját.

Óvjuk meg a Földet, óvjuk meg Magyarországot

A legtöbben sajnos természetesnek vesszük, ezért nem becsüljünk eléggé a természeti értékeket, pedig ahhoz, hogy még sokáig megmaradhassanak nekünk, vigyáznunk kell rájuk.

Érdemes körülnéznünk a környezetünkben, hogy milyen gyönyörű dolgok vesznek minket körül. Magyarországról gyűjtöttünk össze gyönyörű képeket, hogy erre felhívjuk a figyelemét. Bizony, van mire vigyáznunk!

Itt van például a Duna és a szigetvilág

Pinterest

Pinterest

A gyógyvizeink, például az egerszalóki hőforrásnál és Hévízen

Pinterest

Pinterest

A csodálatos tájaink

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Pinterest

Az őshonos állataink

Pinterest

A tavaink, mint például a Balaton és a Bokodi-tó

Pinterest

Pinterest

 

via: nlcafe.hu