Folytatódik Piliscsabán a Bajcsy felújítása

0
164

A Bajcsy-Zsilinszky út és a Vasút utca felújítása elérkezett a második ütemhez – tájékoztatott Farkas András Piliscsaba polgármester. A felújítással kapcsolatos forgalomkorlátozás II. üteme előreláthatólag 2016. május 26-án (csütörtökön) kerül bevezetésre. A tervezett forgalomkorlátozások az alábbiak:

A jelenleg zárás alatt lévő félpályás szakaszok átellenes oldalait vonják munkavégzés alá (Bajcsy-Zsilinszky út páratlan oldala, az 5. számtól a 23. számig, továbbá a Vasút utca páros oldala)

A Kinizsi utca és a Hársfa utca továbbra is zsákutca marad a Bajcsy-Zsilinszky út irányába, ezekből az utcákból továbbra sem lehet kihajtani a Bajcsy-Zsilinszky útra

A Vasút utcáról a Zrínyi utcába történő be- és az onnan történő kihajtás továbbra is biztosított lesz

A Volánbusz Zrt. és KNYKK Zrt. menetrendszerinti járatai a Vasút utca helyett továbbra is az MCM üzlet mögött kialakított ideiglenes buszmegállóban állnak meg

A lezárással érintett szakaszokon, a lezárás oldalában lévő ingatlanok megközelítésére az útburkolatról nem lesz lehetőség, ezért kérjük a Bajcsy-Zsilinszky út páratlan oldalán, a 5-23. szám alatt, illetve a Vasút utca páros oldalán lakókat, hogy 2016. május 26. reggel 7:00 órától járműveiket ne az ingatlanuk területén tárolják

A Bajcsy-Zsilinszky út és a Vasút utca teljes hosszán a megállási tilalom továbbra is érvényben marad. Parkolásra a Polgármesteri Hivatal parkolójában, a vasútállomás P+R parkolójában, és az Erdészkertben lesz lehetőség.

A felújítással kapcsolatosan az alábbi kérdések merültek fel bennünk, amelyeket továbbítottunk az illetékesek felé is:

  • Megtörténik az alábetonozás, és aszfaltozás a már elkészült alapra, amelyre a forgalmat kívánják most ráengedni?
  • Amennyiben nem, úgy nem korai megnyitni, pláne ekkora esőzések után a félkész útpályát, nem fog megsüllyedni az autók alatt a murva, illetve nem fogják szétjárni az autók?
  • Van-e akadálya annak, hogy összehangolják az utcán lévő ideiglenes lámpákat a Bajcsy-Főút kereszteződésben lévő lámpákkal?

Tudja, hogy nézett ki a Bajcsy régen? Ide kattintva megtudhatja!