Ha 1 óránál többet pihensz a padon, 150 ezer is lehet a büntetés

0
463

A Pest megyei Kakucson maximum 1 órát lehet ülni a padon. Ha valaki túllépi a limitet, akár 150 ezer forintra is büntethetik.

Meglehetősen szokatlan szabályt vezetek be a Pest megyei – közel 3 ezer lakosú – Kakucson – derült ki az RTL Klub kedd esti híradójából.

Videó

Rendelet

A szóban forgó rendelet szerint aki “a község buszmegállóinak padjait, a buszmegállók környezetét nem azok rendeltetésének megfelelően, a közösségi közlekedést szolgáló autóbuszra történő várakozásra, hanem napközbeni ott-tartózkodásra használja, ideértve, ha 24 óra leforgása alatt összesen több mint egy óra időtartamban tartózkodik ugyanazon buszmegállóban elhelyezett padokon, vagy azok 5 méteres körzetében” szabálysértést követ el.

Ez a gyakorlatban nem csak azt jelenti, hogy egyhuzamban nem lehet több mint egy órát ülni a kakucsi buszmegállókban, hanem például négyszer 20 percet sem, különböző időpontokban, mivel egy napon legfeljebb 1 órára szabadok a padok. Az illető persze csak akkor követ el szabálysértést, ha úgy ül le, hogy nem a buszra vár. A büntetés a rendelet szerint 5 ezer forinttól 150 ezer forintig terjedhet.

Az RTL Klub híradójában nyilatkozó helyiek nem pontosan értik, miért kell korlátozni a buszmegállós padokon való ülés idejét és egyelőre azt sem lehet tudni, hogy miként fogják ellenőrizni, betartatni a szabályt. A tévések keresték a kakucsi polgármestert, de nem érték el, mivel szabadságon van.

via: napi.hu