A hét utolsó napjaiban is marad a kánikula

0
659

Pénteken is tikkasztóan forró napra számíthatunk, emellett a hegyvidékek területén már záporok, zivatarok is előfordulhatnak. A hőhullám várhatóan csak vasárnaptól kezd mérséklődni, jelentős lehűlést pedig előreláthatólag a jövő hét elején érkező frontok hozhatnak.

Részletes előrejelzés

2017. július 20., csütörtök 0 órától vasárnap éjfélig másodfokú hőségriadó van érvényben. (MTI)

Ma délelőtt változóan felhős lesz az ég, a legtöbb napsütésre az északkeleten élők számíthatnak. Jelentős csapadék nem várható. Délután tikkasztóan forró, fülledt időben lesz részünk. A rendkívüli melegben egyre több gomolyfelhő jelenik meg az égen, melyekből főleg a hegyvidékek területén alakulhatnak ki záporok, helyenként egy-egy zivatar. Általában mérsékelt lesz a változó irányú légmozgás, délután 33, 38 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Szombaton folytatódik a hõség, a kánikulában intenzív gomolyfelhõ-képzõdés is várható. Több helyen valószínû zápor, zivatar. Változó irányú szél lesz. Kora délután 33, 38 fok várható.

Vasárnap nyugat felõl megnövekszik a felhõzet, emellett felhõátvonulásokra készülhetünk. Jelentõs csapadék kialakulása estig nem várható. Élénk lesz az északnyugati szél. 32, 37 fok között tetõzik a hõmérséklet.

Hétfõn a fülledt melegben egyre több gomolyfelhõ képzõdik, helyenként záporesõ is elõfordulhat. Az északi szél élénk lesz. Kora délután 30, 35 fok várható.

Kedden többször erõsen felhõs lesz az ég, szórványosan várható zápor, helyenként zivatar kialakulása. Megerõsödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hõmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Szerdán délnyugat felõl erõsen megnövekszik a felhõzet, elszórtan lehet számítani esõre, záporokra. Élénk lesz az északi szél. A hõmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.