Home Hírek Héveken is alkalmazzák a kórokozók elleni magyar csodafegyvert

Héveken is alkalmazzák a kórokozók elleni magyar csodafegyvert

0
Héveken is alkalmazzák a kórokozók elleni magyar csodafegyvert
Így hordják fel a speciális bevonatot - Fotók: Resysten Hungary Kft.

A hazai fejlesztésű Resysten bevonatrendszer segítségével 90 százalékkal csökkenhet a vírusok és baktériumok mennyisége a HÉV kapaszkodóin és gyakran megérintett felületein.

A meleg, fülledt, de akár a hűvös őszi-téli időszakban is könnyen elszaporodnak a különböző baktériumok és vírusok. A MÁV-HÉV Zrt. számára kiemelten fontos, hogy a nagy forgalmat lebonyolító járműveken tiszta, egészséges környezetben utazhassanak az utasok, a vállalat ezért döntött úgy, hogy az egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező hazai innovációval, a Resysten WhiteTitan™ védőbevonattal látta el a HÉV-szerelvények utasterét.

Így hordják fel a speciális bevonatot – Fotók: Resysten Hungary Kft.

A MÁV-HÉV a teljes járműállományán alkalmazta a fotokatalitikus bevonatrendszert, amely környezetbarát módon, a fény energiáját hasznosítva fejti ki hatását. Egyedülálló tulajdonsága, hogy hatásosságát egy éven át megtartja, így a hagyományos tisztítási megoldások kiegészítéseként képes arra, hogy két takarítás között is meggátolja a kórokozók elszaporodását, terjesztését a sűrűn megérintett felületeken, például a kapaszkodókon.

A hazai fejlesztésű bevonatrendszer alapanyaga élelmiszer-adalékanyagként is nyilvántartott természetes fémoxid, amely megtalálható egyebek között rágógumikban, fogkrémekben és egyéb naponta használatos termékekben is. A bevonatrendszer több szempontból is kiemelt jelentőségű, hiszen a tömegek által megérintett felületek tartós mikrobák elleni (antimikrobiális) védelem nélkül akár kórokozók gócpontjai is lehetnek, ahonnét emberről emberre továbbterjedve súlyos betegségeket okozhatnak.

Az elvégzett tesztek alapján a bevonatrendszer közel 90 százalékkal csökkenti a kórokozók számát a HÉV szerelvényeken, ezzel is védve az utazóközönség egészségét.

Az RTL Klub riportja: