Hova tűntek a kosarak a Lidl üzleteiből???

0
791

Többé nem lesz kosár a legtöbb Lidl-boltban. Helyükre kisméretű kocsik jöttek. A cég a váltást részben azzal indokolta, hogy a kocsik higiénikusabbak.

Eltűnnek a LIdl üzletekből a kosarak // Fotó: Koszticsák Szilárd MTI

Változtatott az eddigi forgatókönyvön a Lidl. Az egyik józsefvárosi – Teleki téri – egységből a napokban eltűntek a kosarak. A Napi.hu kérdésére, hogy hol vannak a kosarak a bolt egyik dolgozója azt mondta, nincsenek és nem is lesznek a jövőben.

Kosarak helyett kocsik

Bár a kosarak mellett eddig is voltak bevásárlókocsik, mostantól csak utóbbiakkal lehet vásárolni, igaz ezekből mindjárt kétfélével. Vannak a nagyobbak és a kisebbek , amelyekhez kell egy 100, 50 vagy 20 forintos érme (vagy az ezeket helyettesítő műanyag biléta).

Megkérdeztük a boltlánctól, hogy a kosárstop csak a Teleki téri egységet érinti-e a vagy a többi üzletben is ez lesz a jövőben és miért volt szükség az intézkedésre. A boltánc a Buksza kérdésére azt mondta, hogy néhány kivétellel valamennyi boltban kisméretű bevásárlókocsikra cserélték a kosarakat.

Ezt azzal indokolták, hogy a bevásárlókocsik higiénikusabbak és kényelmesebben lehet velük vásárolni. Emellett a parkolókban is használhatóak, míg a kosarakkal nem lehetett az autókhoz menni.

via: napi.hu