Home Hírek Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a "Négy kerékről két kerékre" elnevezésű rendezvény – Mi ott leszünk!

Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a "Négy kerékről két kerékre" elnevezésű rendezvény – Mi ott leszünk!

0
Idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a "Négy kerékről két kerékre" elnevezésű rendezvény – Mi ott leszünk!

Vannak ma Magyarországon olyan gyerekek, akik már hónapok óta nagyon várják a szeptembert.  Valószínűleg nem az iskolakezdés miatt, hanem azért, mert kis életüknek egy igen örömteli napja érkezik el minden szeptemberben, a tanévnyitó alkalmával.

A Négy kerékről két kerékre elnevezésű rendezvényt 2016-ban  6. alkalommal rendezik meg Pető intézet mozgáskorlátozott gyerekei számára. A rendezvény megálmodója és főszervezője Császár Claudia, úgy érezte, adnia kell valamit ezeknek a gyerekeknek.   Mivel a motorozás közel állt a szívéhez, gondolt egyet és összetrombitálta a motorimádó barátait, hogy egy nyárbúcsúztató motorozásra vigyék ki a gyerekeket körben Budapest utcáin. Az első évben közel 60 motor hangja bőgött fel a Villányi úton. A kezdeményezésnek nagyon kedvező volt a visszhangja, és a következő években mind több és több motoros, és ismert szeméyliség csatlakozott a felvonulókhoz. Tavaly a Budapest Tuk-Tuk- nak köszönhetően a három kerekű motorokon már minden gyermekek járműre szállt, aki szeretett volna.

2015- ben már több mint 130 motor koptatta az aszfaltot a Pető intézet udvarán. A rendezvényen Magyarország motoros hírességei is részt vettek, így a gyerekek együtt motorozhattak Gergely István – olimpiai bajnok vízilabdással, Harsányi Levente színművésszel, Kovács KOKO István világbajnok bokszolóval, Müller Attila televíziós műsorvezetővel, Semmi-Kis Tünde modell és motorversenyzővel, Sípos Imre színművésszel, Szabó Győző színművésszel, Szűcs Sándor színművésszel, Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyzővel, Varga Viktor énekessel. Azok a gyerekeknek, akik nem akartak motorra ülni a Honda Hungary és a Honda Safety Hungary motoros vezetéstechnikai szimulátorokat biztosítva teremtett lehetőséget, hogy a ők kipróbálhassák a motorvezetés élményét. A Mini Ring a Hungaroringről, különféle játékok formájában tette lehetővé a felhőtlen szórakozást, de lehetőség volt a KRESZ táblákat is megismerni játékos formában.

Idén is több mint 100 motorost várnak a Pető Intézetben

 • Szeptember 7-én szerdán, délután 2 órakor.
 • Gyülekező: 12:30. -tól
 • Helyszín: Budapest. XI., 1118. Villányi út 67. Nemzetközi Pető Intézet.

A sztárok, hírességek idén sem maradhatnak távol. Ott lesz többek között Gergely István, Hajas László, Harsányi Levente, Kovács István (Kokó), Müller Attila, Sipos Imre, Szabó Győző, Szűcs Sándor, Tóth Sándor, Zsidró Tamás, Szujó Zoltán, Talmácsi Gábor, Varga Viktor.

Az évek alatt fix párok alakultak ki, akik név szerint ismerik egymást, és idén már rutinosan pattannak együtt nyeregbe. A 8 km-es motoros felvonulás a Pető intézettől (Budapest XI., Villányi út 67) indul a szokott útvonalon:

  • Alkotás út
  • Márvány utca
  • Alagút
  • Lánchíd
  • Apáczai Csere János utca
  • Belgrád rakpart
  • Szabadság híd
  • Bartók Béla út
  • Villányi út. útvonalon halad

A motoros felvonulást a BRFK motoros rendőrei kísérik, valamint velünk tart egy mentőmotor is a Mentőmotor Alapítvány jóvoltából. A motorokat és utasaikat a Groupama Biztosító biztosítja a felvonulás ideje alatt.
A felvonulás időtartama kb. 30 percet vesz igénybe, melynek során. 30-40 km/h – sebességgel fognak  haladni.
A rendezvény kommentátora Szujó Zoltán sportriporter lesz, aki az elmúlt években is az izgalmast még izgalmasabbá, a megható pillanatokat még meghatóbbá varázsolta az előző években is.

Azoknak a gyerekeknek, akik nem tudnak vagy nem akarnak a felvonuláson részt venni, az intézet udvarán különböző ügyességi játékokkal, vezetéstechnikai szimulátorokkal, mini Hungaroring pályával, (a Groupama Tanpálya és a –mini Ring Vezetéstechnikai Centrum felajánlásával) arcfestéssel és lufi hajtogató bohóccal (a Groupama Biztosító felajánlásából) tesszük vidámabbá az iskolakezdést.

Aki teheti tehát látogasson el 7-én a felvonulás helyszíneire, és küldjön egy mosolyt a gyerekeknek, és büszke fuvarosaiknak!

Kép forrása: a Négy kerékről két kerékre elnevezésű rendezvény hivatalos facebook oldala,

Császár Claudia főszervező 06/ 20 473 5666