Időjárás a hétvégén

0
280

Sajnos a leveli békánk szabadságra ment, és nem hajlandó nyilatkozni a hétvégi időjárásról. Így aztán kénytelenek voltunk mi magunk feltérképezni, vajon milyen időt is jósolnak nekünk a szakértők az elkövetkezendő két napra. A ballagások és az Anyák napja miatt fontos, hogy tudjuk, mire is számíthatunk.

Mára napos száraz időt jósolnak, 50% körüli páratartalommal, 6km/órás széllel, mely később mérséklődni fog. Az uralkodó széljárás keleten északkeleti, míg nyugaton déli.  Egyes előrejelzők mérsékelt felhőzetet jósolnak, inkább Budapestre és környékére.  Akik elutaznak, azoknak érdemes tudni, hogy a keleti országrészben jelenleg esik az eső.  A Dunántúlon sok napsütésre és 16-17 fok körüli  hőmérsékletre számíthatunk. Emellett azonban kettős fronthatás várható, ami az arra érzékenyéknél ingerlékenységet, levertséget, depresszív állapotot, álmatlanságot okoz.
Aki frontérzékeny, és tudja, hogy megviselik ezek a napok, szánjon magára egy kis időt. A citromfű tea, egy kellemes megnyugtató zene, egy forró fürdő átlendíthet ezeken a labilisabb napokon, és segít, hogy megőrizzük a lelki békénket. ido

Szombaton 
Marad a napos, kissé felhős idő. A keleti országrészben még számíthatunk esőre, nyugaton napos, derült reggelünk lesz. A hőmérséklet ennek megfelelően reggel nyugaton 3-5 fok között fog alakulni, míg keleten a kelhősebb területeken 7-8 fok körüli hőmérsékletre fogunk ébredni. Jó hír a ballagó diákoknak, és rokonaiknak, hogy a csapadékos melegfront továbbvonul szombat délre – délutánra, és esőre csak az éjszakkeleti országrészben számíthatunk.  Délután nyugaton enyhén, mag keleten közepesen lesz felhős az égbolt felettünk. A hőmérséklet 17 – 20 fok között fog alakulni 6 km/h- ás enyhe szél mellett.

Vasárnap
Vasárnap is marad a szombathoz hasonló napos, kissé borult idő. A szél megélénkül, kb. 14km/h-ra fokozódhat, de összességében kiváló kirándulóidő várható. Pontosabb előrejelzéssel holnap jelentkezem.

Kívánok minden ballagó vén diáknak napsugaras ragyogó időt, és kívánom, hogy az álmaik, céljaik beteljesedjenek!