A Jobbik aláírásokat gyűjt a János kórház fejlesztéséért

0
161

A Jobbik aláírásgyűjtést kezdett kedden a budapesti Szent János kórház fejlesztéséért.

Lukács László György, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese az intézmény előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy értékelt: a János és a Péterfy Sándor utcai kórház vesztese lesz a fővárosi egészségügyi átalakításoknak, a kormány “zsákutcába tolta” a két intézményt.
Üdvözölte, hogy 330 milliárd forint érkezik az ágazatba, ugyanakkor jelezte, hogy szerintük mindkét intézménynek helye van az aktív ellátásban.
Képviselőtársa, Gyöngyösi Márton szóvá tette, hogy a kormány a helyiek megkérdezése nélkül hozza meg a döntéseket, a terveket pedig elhamarkodottnak, átgondolatlannal és koncepciótlannak nevezte.
A frekventált helyen álló János kórházban széles ellátási rendszer működik, ezek elköltöztetése ellentétes a helyiek érdekeivel – mondta a jobbikos politikus, aki azt is felvetette, hogy elbocsátásokhoz vezethet ha kisebb ágyszámmal jönnek létre a szuperkórházak.
Szaniszló Adrienn, a Jobbik II. kerületi választókerületi elnöke arról számolt be, hogy az I., a II. és a XII. kerület forgalmas részein összegyűjtött aláírásokat eljuttatják Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek és Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkárnak, s bíznak abban, hogy sikerül hatást gyakorolniuk a kormány döntéshozatalára.

 

Forrás:mti