Jövő héttől jönne Budapesten a mobiltelefonon bemutatható bérlet

0
303

A BKK vezérigazgatója szerint csütörtökön vagy pénteken várható az online értékesítés indítása, mert még tesztelik a rendszert.

A vizes vébére időzítve, a július 10-én kezdődő héten vezetné be a BKK az új online jegyértékesítési rendszerét – értesült az Index.

A lap úgy tudja: a BKK a jövő hét közepétől értesítene online is napi- és hetijegyeket, valamint bérleteket. A vásárláshoz az interneten kell regisztrálniuk az utasoknak az igazolványukat, ami lehet személyi vagy diákigazolvány, jogosítvány, útlevél), az értékesítő felület háttérrendszerében pedig ahhoz rendelődik hozzá a megvásárolt jegy vagy bérlet. A bérlet bemutatható lesz mobiltelefonon.

Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója megerősítette a lap értesülését, de hozzátette: még tart a rendszer tesztelése, az indulás július 13-a, 14-e körül várható.

A cikk szerint a BKK az online jegyértékesítés felfuttatásával próbálja a lehetőségekhez képest kiváltani a gyakran megrongált jegyautomatákat.

Dabóczi Kálmán arra a kérdésre, hogy mennyire hamisításbiztos az új rendszer, azt válaszolta: mindent lehet hamisítani, de az biztos, hogy az online értékesítés biztonságosabb, mint a mostani papíralapú rendszer.

A vizes vébé idejére külön balatoni vonatjeggyel kombinált napijegyeket is kínálnak majd az új felületen.

A digitális jegyek és bérletek használatához aktív netkapcsolat kell majd. Az ellenőrök és sofőrök által ellenőrizhető felületen az utas nevén, a jegy típusán és érvényességi idején kívül színes animációk is megjelennek, valamint a pontos idő, ami kizárja az előre felvett videók vagy képek alkalmazását.

via: hvg.hu