Kamerák az Árpád hídon

0
692
Fotó: Hírek, információk Óbudáról Facebook oldaláról

Közel egy tucat új kamerát szereltek fel a híd pesti oldalán és a tovább, a felújított útszakasz mentén. Gyorsan elkezdődött a találgatás, milyen célt szolgálnak.

Fotó: Hírek, információk Óbudáról Facebook oldaláról

Lassan véget ér a Róbert Károly körút felújítása, ahol a körúton és az Árpád híd pesti felhajtóján is egyre-másra jelentek meg a kamerák – írja cikkében a Totalcar.

A lap rá is kérdezett a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK), milyen okból kerültek fel a kamerák? A válasz szerint a projekt keretében összesen 11 darab forgalomfigyelő kamerát telepítettek – tehát nem traffipaxokat – , amelyeket a Budapest Közút forgalomtechnikai központjába kötöttek be. A kamerák célja a forgalom figyelése, így amennyiben szükséges, azonnali beavatkozás kezdeményezhető a központból a kamera által továbbított valós idejű képek alapján (pl. torlódások esetén a jelzőlámpa program módosítása).

11 kamera

– Árpád híd – Népfürdő utca lehajtó ág: 4 db kamera

– Váci út: 1 db kamera

– Róbert Károly körút – Teve utca: 5 db kamera

– Róbert Károly körút – Lehel utca: 1 db kamera

A Róbert Károly ezen szakaszának felújítása keretében egyébiránt kétirányú kerékpárút épült, akadály mentesítették a gyalogos-átkelőhelyeket, megújult a közvilágítás, felújították a járdákat, 70 új fát és közel 12000 cserjét telepítettek.

via: hvg.hu