Kedvezményesen utazhatunk a vasúton az Európai Mobilitási Hét idején

0
401

Szeptember 16. és 22. között, az Európai Mobilitási Héten minden utast díjmentes kerékpárszállítással, szeptember 22-én, az Autómentes Napon a forgalmi engedéllyel rendelkezőket ingyenesen utazási lehetőséggel várja a MÁV-START.

Az idei Mobilitási Hét célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése; a korábbi évekhez hasonlóan a MÁV-csoport is csatlakozott a kezdeményezéshez. A Mobilitási Hétvégén a budapesti Andrássy út az egész család számára érdekes programoknak ad otthont. A MÁV-csoport standján a nagyobbak kipróbálhatják a hajtányt, a kisebbek arcfestésen vehetnek részt, a MÁV-START mobilpénztáránál pedig információt kérhetnek, vagy akár vasúti jegyet is vásárolhatnak az utazni készülők.

A MÁV-START és a GYSEV által az Európai Mobilitási Hét keretében kiadott díjmentes kerékpárjegyek valamennyi viszonylatban igénybe vehetők. A díjmentes kerékpárjegyek a vonatokon pótdíjfizetési kötelezettség nélkül megválthatók az érvényes belföldi vasúti menetjegyek mellé. Interneten csak menetjeggyel együtt, a kosárba helyezett jegyek számánál legfeljebb néggyel több díjmentes kerékpárjegy váltható. (Bővebb információ a kerékpárszállításról ide kattintva elérhető.)

Szeptember 22-én, az Autómentes Napon a forgalmi engedélyüket bemutató gépjármű-tulajdonosoknak, illetve üzembentartóknak is kedvez a MÁV-START és a GYSEV. Előbbi teljes szolgáltatási területén, utóbbi magyarországi vonalhálózatán természetes személynek kiállított forgalmi engedéllyel lehet másodosztályon díjmentesen utazni. Első osztályú utazáshoz a kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni, míg feláras vonat esetén a pót-, illetve helyjegy megváltása is kötelező.