Home Hírek Kesztölc A kesztölci csapat nyerte a búcsi böllérfesztivál fődíját!

A kesztölci csapat nyerte a búcsi böllérfesztivál fődíját!

0
A kesztölci csapat nyerte a búcsi böllérfesztivál fődíját!

A Kesztölci Csontozók nyerték a Búcsi Böllérfesztivál 500 eurós fődíját. Emellett a csapat nyerte a legjobb töltöttkáposztáért járó különdíjat.

Kochnyák Sanyi csapata több, mint 400 zsetont gyűjtött össze a Búcsi Böllérfesztiválon, és ezzel megnyerték a rendezvény 500 eurós fődíját. A versenyszabályok szerint az nyer, akitől a legtöbb hurkát-kolbászt vásárolják a zsetonokért. Szombaton nagyon sok kesztölci utazott Búcsra, hogy vásárlásával, szurkolásával támogassa a versenyző csapatot. A csapat tagjai: Agócs Tibor, Geiszler István, Gula Béla, Gula Péter, Kara János, ifj Kara János, Kara Zoltán, Kochnyák Tamás, Kochnyák Sándor, Kochnyák Sándorné Ági, ifj. Kochnyák Sándor Minczér Lajos, Pócsföldi Zoltán, Spielmann Péter..

A versenyzőknek extrém időjárási viszonyok között kellett helytállniuk: az orkán erejű szél többször felborította a sátrukat, és délután kettőig metsző hideg eső esett. A kesztölci sátor környéke és az egész fesztivál területe sártengerré vált. A versenyzők ruhája elázott, akinek nem volt gumicsizmája, nyakig sáros lett.

Mindez nem látszott a kesztölci bölléreken, vidáman, hatalmas önbizalommal és lelkesedéssel csontoztak. Hajnalban leszúrták a disznót, és egész délelőtt hurkát, kolbászt töltöttek, fantasztikusan finom töltött káposztát főztek.

A rettenetes idő ellenére nagyon sokan voltak a böllérfesztiválon. A búcsi rendezvényen színes kínálat volt, számtalan csapat kínálta különleges húskészítményeit. Magyarországról is sokan érkeztek a versenyre.

Délutánra aztán megenyhült az idő, az eső elállt, és a közönség is előmerészkedett a kőépületekből. A kesztölci sátor legénysége állta a rohamot, és a mieink adták el a legtöbb hurkát és kolbászt. A fesztivál Facebook-oldalán közel ezren jelezték az érdeklődésüket, és valóban hatalmas tömeg lepte el a fesztivál helyszínét.

Tejes Katiék, a Velmo farmról látványos és finom sajttálat állítottak össze, így a vegetariánusoknak is megkegyelmezhetett a kesztölci csapat.

A csapatnak a helyszínen drukkolt Vöröskői István polgármester, és a képviselőtestület több tagja is.

A búcsi fesztivál az utóbbi években belépett a legrangosabb szlovákiai fesztiválok közé. A rendezvényt meglátogatta Bugár Béla, szlovák parlament alelnöke, a Most-Híd párt elnöke is.

Karkó János, búcsi polgármester kedves gesztussal borkóstolóra invitálta a kesztölci önkormányzat küldöttségét saját hatalmas borospincéjébe. Bemutatta a 2016-os chardonnay-t, ropogós, fiatalos rizlingszilvániját, és a testesebb gyümölcsös vörösborokból készült cuvé-it is.

via: kesztolc.hu