Kilátó épülhet a Nagy-Kevélyen?

0
481

A Nagy-Kevély csúcsán évtizedekkel korábban állt egy bemérőtorony, melyet sokan kilátóként is használtak. Mára ennek csak az alapjait találhatjuk meg. A Buakalászi Hirmondó információi szerint civilek közadakozásból a helyén új kilátót szeretnének építeni. 2009-ben a Pilisborosjenőért Alapítvány tett lépéseket a kilátó elkészülésért, terv is készült, de a projekt elakadt.
Madaras Zoltán ötletgazda szerint a Pilisi Parkerdő Zrt. nyitott a kezdeményezésre.
A szervezők megkeresték a környező településeket, egyesületeket és alapítványokat, így most a támogatók között tudhatják a Budakalászért Védegyletet, Csobánka Község Önkormányzatát, a Felzárkózunk Alapítványt, Pomázt, a Nagycsaládosok Ürömi Egyesületét, a Pilisborosjenőért Alapítványt, Pilisborosjenő Község Önkormányzatát, az Ürömért Egyesületet
és Budakalász polgármestere is a támogatásáról biztosította a kezdeményezést.
Madaras Zoltán szerint a becslések alapján 5,6 millió forint lenne a tervezett kilátó költsége, amiből 2,55 millió forintba kerül a faanyag. Mivel munkák túlnyomó részét szakemberek és lelkes önkéntesek közreműködésével végeznék el, így az előre nem látható kiadásokkal együtt várhatóan három millió forintba kerülne majd a kilátó építése. Ezt az összeget adományokból és civil összefogásból szeretnék fedezni.
A projekt következő találkozója – melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak – május 22-én 17 órakor lesz a Nagy-Kevély csúcsán.
További információt a nagy-kevely-kilato.webnode.hu oldalon találhatnak.
forrás: Budakalászi Hírmondó