Kinek volt útban Bud Spencer?

0
254
Bud Spencer emlékfal

Áprilil 27-re virradóra valaki lefestette azt a Bud Spencer-graffitit, amit a színész emlékére halála után, 2016 nyarán készítettek a Filatorigátnál.

A portrét TakerOne készítette, és melléírta a színész születésének és halálának dátumát. Néhány napja a tv2 egy Édes élet-epizódban rongálta meg a képet azzal, hogy egy trombitáló Lagzi Lajcsit festett rá. Ezt a Magyar Bud Spencer és Terence Hill rajongói társaság nevű Facebook-csoport nevében valaki lefestette, de a színész arcára került piros csíkot már nem lehetett kijavítani.

TakerOne portréja Fotó: facebook.com/takeronegraffiti

Most a teljes portré eltűnt, helyette egy fekete alapon fehér felirat olvasható franciául. A szöveg szerint “Ez nem egy emlékfal”, ami utalás egy René Magritte-festményen található feliratra (“Ez nem egy pipa”), vagyis a megrongált portré lefestője egy kifejezetten művelt vandál lehetett, bár franciatudása hiányos.

“Ez nem egy emlékfal”
Fotó: Olvasói fotó

Közben a Bud Spencer rajongói társaság Facebook-csoportjába érkezett egy felajánlás, mely szerint “Ha igény lenne rá, a nyomdánk térítésmentesen kinyomtatja újra az eredeti festményt (graffitit) vagy esetleg más Bud portrét épülethálóra, ponyva anyagra (molinóra) esetleg vászonra. Az, hogy hová kerüljön, azt döntsétek el majd Ti!”

Csütörtök estére aztán jött az újabb átfestés, egy híres Bud Spencer-filmidézet kíséretében páran megpróbálták helyreállítani az eredeti képet, mérsékelt sikerrel.


Olvasói fotó

 

Forrás: index.hu