Megépülhet az uszoda Hidegkúton

0
166

A II. kerület és a környék lakói évtizedek óta várnak arra, hogy Hidegkúton megépülhessen az uszoda. Jó hír, hogy a II. kerületi önkormányzat az önerő mellett, társaságiadó-felajánlásokból (tao) és kormányzati támogatásból előteremtette a fejlesztés költségeit. A kiviteli terve már idén elkészülhet illetve az uszoda 2018-ban átadásra is kerülhet.
A beruházás mintegy négymilliárd forintba fog kerülni, melynek 70 százalékát, 2,8 milliárd forintot vállalatok tao-felajánlásai tesznek ki, emellett 1 milliárd forintot önerőként az önkormányzat ad a fejlesztéshez. A kormány 300 millió forinttal támogatja a projektet – közölték május 10-én a Nemzetgazdasági Minisztériumban tartott sajtótájékoztatón.
A tervek szerint idén május és szeptember között készül el a kiviteli terv, majd ezt követően jövő év februárjáig uniós közbeszerzéssel kiválasztják a kivitelezőt.
A tervek szerint 2017. április végéig fogják befejezni az alépítményi munkákat, majd augusztus végéig pedig a szerkezetépítést. 2018 februárjáig szakipari munkákat végeznek, majd március végéig megtörténhet az üzembe helyezés és az uszoda átadása.

Forrás: http://masodikkerulet.hu/hirek/uszoda_hidegkut_penz.html