Méhészek Figyelem! Szúnyogirtás várható

0
693

Szúnyogirtás lesz június 7-én Dorogon és Esztergomban.

Esztergom és Dorog városok önkormányzata internetes oldalán értesíti a városok lakóit, hogy az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül légi kémiai védekezésre kerül sor 2017. június 7-én, a napnyugtát megelőző időszakban. Rossz idő esetén a permetezést június 8-án, vagy 9-én tartják meg. Az előző napon (június 6.) földi permetezést hajtanak végre.

Felhasználásra kerülő vegyszer légi permetezésnél:

CORATRIN, Mosquitox 1  ULV Forte, Aqua K-othrin ULV,

amely emberekre és melegvérű állatokra veszélytelen.

Figyeljenek oda a méhészek!

A készítmény MÉHEKRE VESZÉLYES, ezért az önkormányzat kéri, hogy a kezelés ideje alatt a méhek a saját érdekükben legyenek bezárva.

A vegyszerről:

A MOSQUITOX® 1 FORTE ULV hagyományos kémiai szúnyog imágóirtáshoz hígítás nélkül alkalmazható, felhasználásra kész irtószer. Arra alkalmas ULV-szórófejekkel ellátott repülő eszközzel (repülőgép, helikopter, kis területek esetében sárkányrepülőgép), vagy földi járművön elhelyezett ULV berendezéssel kell kijuttatni. Hatóanyaga szintetikus piretroid, amely melegvérűekre gyakorlatilag veszélytelen. Kijuttatása a hagyományos földi és légi eszközökkel megoldható. Előnye, hogy megfelelő berendezéssel (ULV szórófej) igen kis szemcseméretre könnyen porlasztható, ezért viszonylag kis anyagmennyiséget kell belőle kijuttatni.