A motoros rendőrök Szentendre térségében ellenőriztek – FOTÓK

0
375

A korábbi évek tapasztalatai szerint a jó idő beköszöntével jelentősen megnő a két keréken közlekedők száma a megye útjain.

11-es főút

Különösen kedvelt útszakasz a motorosok körében a 11-es számú főút, Szentendre és Visegrád térsége, valamint a Pilis útjai.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 2017. április 30-án figyelemfelhívó akciót és motoros ellenőrzést tartott az említett térségben, amelynek célja elsősorban a balesetek megelőzése volt.

Intézkedés

Az akcióban a motoros rendőröket polgárőrök is segítették. A rendőrök a figyelemfelhívás, a figyelmeztetés mellett a szabálytalankodókkal szemben a jogszabályoknak megfelelő szankciókat alkalmaztak. Összesen 250 járművet vontak intézkedés alá, helyszíni bírságot 54 fővel szemben szabtak ki, 3 személy ellen tettek szabálysértési feljelentést, valamint egy személyt fogtak el, aki ittasan vezette a gépkocsiját.

Forgalmi engedély és rendszám elvételére 2 esetben került sor, rendszámfelismerővel pedig 2500 járművet ellenőriztek.

Figyelem

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága kéri az egy nyomon haladó járművek vezetőit, hogy ne csak járműveiket, hanem magukat is készítsék fel a motoros szezonra. Fontos a megfelelő védőfelszerelés használata! Mielőtt újra elindulnak a motorokkal, vizsgálják át a világító berendezések, a fékek, a gumik állapotát!

A közlekedési szabályokat tartsák be, járműveik sebességét az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg!

Fotók:

via: police.hu