Az ország 32 legjobb csecsemőgondozó csapata versenyzett Piliscsabán, az Országos döntőn

0
611

A Magyar Vöröskereszt humanitárius küldetéséből fakadóan feladatának tekinti az emberi élet védelmét, a fiatalok családi életre nevelését, a szülői szerepre való felkészítését, valamint a családok egészségének megőrzését.

A Magyar Vöröskereszt 1987 óta, idén 22. alkalommal hirdette meg felmenő rendszerű csecsemőgondozási vetélkedőjét, amelynek országos döntőjére május 27-én került sor a piliscsabai FM KASZK Dr. Szepesi László Mezőgazdasági és Erdészeti Szakközépiskolában. Az ország számos városából 32 – háromfős – csapat vett részt az idei versenyen. Az általános iskolás kategória első helyezettje a Pest megyei Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola csapata lett, a középiskolások közül a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Nyíregyházi Szakképzési Centrum Zay Anna EÜ és Informatikai Szakgimnáziumának csapata szerepelt a legjobban.

A 16 megyéből, illetve a fővárosból érkező gyermekek és fiatalok változatos feladatok megoldásával adhattak számot elméleti tudásukról és gyakorlati ismereteikről. A verseny szakmai előkészítésében és a csapatok értékelésében meghatározó szerepet játszottak az Európa-szerte méltán elismert védőnői hálózat munkatársai, akik a Magyar Vöröskereszt alapelveinek megfelelően, a mozgalom önkénteseiként végezték feladatukat a rendezvényen.

Házigazda

Köszönjük a piliscsabai védőnők munkáját. Dr. Csikyné Fodor Mária iskolavédőnő a piliscsabai csapatok felkészítését végezte. A zsűriző feladatok ellátásért hálás szívvel mondunk köszönetet Krasznai Gyöngyinek, Békési Máriának, Dr. Csikyné Fodor Máriának és Gyarmatiné Fekete Csillának!

A házigazda, a Piliscsaba Vöröskereszt Alapszervezet is jelentősen kivette a részét a szervező munkából. Feladatunk volt a verseny helyszíneinek biztosítása, a kellékek, eszközök beszerzése, a helyszínek berendezése, a dekoráció, a gyerekek, a szervezők és a zsűri vendéglátása. A visszajelzések alapján kis csapatunk az elmúlt évek legjobb versenyhelyszíneit biztosította, és kiemelkedően jó vendéglátónak bizonyultunk. Kicsi és fiatal, mindössze fél éves Alapszervezetünk számára nagyon nagy büszkeség, hogy minden korábbi várakozást felül múlva helyt álltunk egy ilyen nagy és kiemelt, országos méretű rendezvényen.

Köszönjük Piliscsaba Önkormányzatának és az FM KASZK Dr. Szepesi László Mezőgazdasági és Erdészeti Szakközépiskolának a verseny megrendezésének támogatását, illetve a Béthel Evangélikus Missziói Otthon vezetőségének a takaros szállást.

Ajándékok

A versenyzők és résztvevők ajándékait az EMOS HU Kft., az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt., a Bakker Holland Hungary Kft., a MÁK Kézműves Cukrászda, az MCM Élelmiszer Üzlet, a Virágszálak Háza, a Pipacs Kávézó és az IMP Media Group ajánlotta fel. A versenyzők folyadékpótlásáról és étkezéséről a Coca-Cola Magyarország Kft., a MÁK Kézműves Cukrászda, és az Ez a Világ Kft. gondoskodott.

A dekoráció színesítésében a Virágszálak Háza és az Árkus Irodatechnika nyújtott segítséget. Csodás papírvirágokat készített Sarkadi Péterné, valamint 250 db kézzel hímzett ajándékkal kedveskedhettünk a versenyzőknek, Siristye Mihályné Margit néni munkájának hála. Magyar Máté hősiesen segített a szállításban és a 200 db lufival való kemény küzdelemben. A verseny szakmai állomásain is sok eszközre és kellékre volt szükség, amelyet a piliscsabai és környékbeli anyukáktól kölcsönöztünk! Ezúton is köszönjük nekik!

A Piliscsaba Alapszervezet önkéntesei is heteken át kitartóan, sokszor éjszakába nyúlóan készültek a csodás versenynapra, így hozzájárultak ahhoz, hogy a verseny kiváló színvonalon, szakmailag és eszmeileg is megalapozottan, jó hangulatban teljen, és országszerte magukkal vihessék a résztvevők Piliscsaba jó hírét. Köszönet illeti önkénteseink családtagjait a támogatásért, türelemért.

Végezetül köszönjük a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága és a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete munkatársainak, valamint a Magyar Ifjúsági Vöröskeresztnek, hogy megtisztelték alapszervezetünket, városunkat és lehetőséget biztosítottak számunkra az országos döntő megrendezésére!

Fotók

Dobronyi Melinda​
Piliscsaba Alapszervezet elnöke