Ismét helytálltak a Piliscsabai Önkéntes Tűzoltók

0
376

Piliscsabán az Egyetem közben egy nyárfa egyik ága letört és rálógott a villany vezetékre. Riasztották a Piliscsabai Önkéntes Tűzoltókat, valamint a Katasztrófavédelem szakembereit.  Az Óbudáról kiérkezett katasztrófavédelmi szakembereknek nem állt rendelkezésére a megfelelő technikai háttér, és levonultak a területről, hogy majd reggel visszatérnek megfelelő felszereléssel. Veréb Zoltán és kollégái úgy ítélték meg, hogy a helyzet nem várhat reggelig, hiszen a letört ág már roncsolta a villanyvezetéket és egy erősebb szél vagy eső teljesen leszakíthatta volna, ami az anyagi kár mellett, akár személyi sérüléssel is járhatott volna.

DSCF0011
Az esztergomi hivatásosok nem tudtak emelőkosaras kocsit biztosítani, így a csabai tűzoltók megkeresték az ELMŰ-t, az pedig a helyszínre vezényelte az egyik emelőkosaras szerviz autóját.
Közel másfél órás küzdelem után a letört ágat leemelték a vezetékről, és biztonságosan eltávolították, így már nem veszélyezteti senki testi épségét.

csonk

A PilisCentrum.hu munkatársa a helyszínen tartózkodott és röviden elbeszélgetett a Piliscsabai Önkéntesekkel. Volt aki a mentés befejezése után indult éjszakai műszakban, egy másik tűzoltónak pedig 4 óra múlva csörög az óra és kelnie kell, mert indul a “civil” állásába.

Miért emeltem ezt most ki?  Az ok rém egyszerű: mert azok az emberek, akik elsőként a helyszínen vannak, akik az életüket kockáztatják, akik ha baj van ott vannak, azok az emberek mindezeket ingyen, tiszta szívvel a település és  a környék javára teszik. 
Ők mentenek, oltanak, segítenek, szabad idejüket áldozzák, vállalják a veszélyt értünk. Mi mit teszünk értük? Mit tehetünk értük? Támogathatjuk őket. Veréb Zoltán parancsnok a PilisCentrum.hu kérdésére elmondta, hogy a jelen pillanatban 2-300 ezer forintra van szüksége az Egyesületnek, hogy a működésük jövő májusig biztosított legyen.  Ezt jelen pillanatban adományokból és két kezi munkájukból próbálják előteremteni:

A mentés mellett vállalnak veszélyes fák kivágását , gallyazást , pincék garázsok szivattyúzását , valamint pirotechnikai rendezvények biztosítását, tarlóégetés biztosítását.
Amennyiben hasonló szolgáltatásra van szüksége, hívja bátran őket:(30) 613 9825 vagy keresse őket a Facebookon

A PilisCentrum.hu felhívást intéz olvasóihoz:
Támogassuk a Piliscsabai Önkéntes Tűzoltók munkáját. Ha csak ezer forintot tud valaki átutalni a bankszámlájukra, hiszem már az is segítség, de ha valakinek többre van lehetősége ne habozzon segíteni:

Bankszámla sz : ( CIB BANK ) 10702143 65740563 51100005

Levelezési cím : 2081 Piliscsaba Temető utca 12 .