Lopás a piliscsabai temetőben – kamerarendszer kiépítését kezdeményezik

0
347

Ma megismétlődött az alábbihoz kísértetiesen hasonló eset a Piliscsabai Temetőben. Jelen esetben egy táskából loptak.

Az elkövető egy 30 év körüli, vékony testalkatú fehér férfi, haja kicsit hosszabb az átlagosnál, aki kockás inget viselt, az elkövetés után a Béla király utcai kapun távozott, valószínűleg egy ezüstszínű kis autóval hagyta el a helyszínt. Aki bármit látott, ami összefüggésbe hozható a bűncselekménnyel 10 óra 45 perc környékén, kérem, hívja a Körzeti Megbízottak, vagy a Polgárőrség nyilvános számait.

Egy piliscsabai hölgy pár hónapja elhunyt szerettei sírját látogatta meg, a táskáját, amíg a temetőben foglalatoskodott, letette maga mellé nem messze. Ezt a mozdulatot kihasználva az elkövető, aki már egy ideje figyelhette a hölgy mozgását, a táskát felkapva elszaladt. A sértett ugyan szaladt utána, de semmi esélye nem volt utolérni. Az elkövetőt a társa egy gépkocsival várta a hátsó kijárat közelében, bepattant és már sehol senki. Bizony, a temetői bűncselekményekre is ráálltak a bűnözők, virág, koszorú, sírkőlopás is a paletta része. Akkor is egészen biztosan átutazók voltak, akik járják a temetőket és áldozatra lesnek.

A temetőbe az idősek általában egyedül, és főleg a hölgyek kézi táskával mennek. Ezt használja ki ez az elkövetői kör, hiszen a sír gondozásához két kéz kell, a táskát szinte biztosan leteszi az ember. Megvan a könnyű zsákmány és már mennek is tovább a következő faluba, városba a következő temetőbe. Mit tehetünk? Ha a temetőbe megyünk, egyeztessünk rokonunkkal, szomszéddal, menjünk együtt,így tudunk egymásra figyelni. Ha mégis egyedül megyünk, csak azt vigyük, ami oda kell. Táskájukban ne legyen készpénz, bankkártya, egyéb érték. A temetőbe ezek nem szükségesek. Vigyünk gyertyát, gyufát, virágot és akkor kisebb az esély, hogy áldozattá válhatunk!

Olvasható a hír a Piliscsabai Polgárőr Egyesület oldalán. Simon Gyula Közrendvédelmi tanácsnok hozzátette, hogy az Önkormányzatban kezdeményezni fogja a temetőt megfigyelő kamerarendszer kiépítését.