Minden eddiginél sikeresebb versenyszezont zártak a PSE-Shindo karate versenyzői

0
367
Minden eddiginél sikeresebb versenyszezont zártunk
Minden eddiginél sikeresebb versenyszezont zártunk

A PSE-Shindo karate versenyzői csapata eredmény és létszám szempontjából is felülmúlt minden korábbi évet. Egy kis összefoglalót adunk a 2016-os tavaszi szezon kiemelkedő eredményeiről.

A szezon során 28 versenyzőnk lépett tatamira, ami duplája a múlt évi csapatunknak. Nem volt egyetlen verseny sem (köztük utánpótlás, *stílus és *WKF verseny), ahonnan ne hoztunk volna érmet. 2016-ban Konyári Bodza WKF Magyar Bajnok lett U12 -40kg-ban, Kohlhoffer Katalin pedig duplázott a háromfordulós Stílus Magyar Bajnokságon. Idén is Stílus Magyar Bajnoki címet szerzett, ez alkalommal U16 -54kg kategóriában. Rónai Lili (U16,-54kg) megnyerte a Tatami Kupát, ami hazánk legrangosabb nemzetközi WKF karate versenyei közé tartozik. 18 indulóból a mezőnyt végigverve (döntőben a múlt évi bajnokot is legyőzve) a dobogó tetejére állhatott. Kohlhoffer Kati ugyanebben a kategóriában Lili mellett a dobogó harmadik fokán végzett, Konyári Bodza pedig ugyancsak ezen versenyen U12-es -40kg-os kategóriában lett bronzérmes. A hazai versenyek mellett külföldön is jeleskedtünk. Kohlhoffer Kati folyamatos felfelé ívelő teljesítménye további érmekben mutatkozott. Szlovákiából, Pozsonyból és Csehországból, Hradec Královéból is bronzérmet hozott haza.
* Egy kis magyarázat: A „stílus” versenyek a karate világnak egy szelete. Öt nagy stílus alakult ki, amelyikből csapatunk a Wado Ryu ágát gyakorolja. A stílus versenyeken ezen karate stílust gyakorló versenyzők mérik össze tudásukat. A WKF versenyek a karate sportág teljes mezőnye. Mind az öt stílus együtt versenyzik. Ezen WKF sportkarate rendszer kerülhet be a 2020-as tokyoi Olimpiára, amelyről az idei Olimpián, Rióban döntenek.

A PSE-Shindo karate versenyzői csapata eredmény és létszám szempontjából is felülmúlt minden korábbi évet.
A PSE-Shindo karate versenyzői csapata eredmény és létszám szempontjából is felülmúlt minden korábbi évet.

A háromfordulós Stílus Magyar Bajnokságon szerzett helyezések pontösszesítése (arany 10p, ezüst 6p, bronz 3p, negyedik hely 1 pont) alapján a kategória legjobbjai (U16 alatt három, U18-tól kettő) kvalifikálja magát a 2016. svájci Stílus Európa Bajnokságra. Már most tudjuk, hogy idén is lesz piliscsabai tagja a válogatottnak. A hivatalos eredményekről a Szövetségi Díjátadót követően számolunk be.

Haladó versenyzőink mellett utánpótlás csapatunk is növekedett. A „nagyobbak” jó példája sok kis versenyzőnek is motivációt adott. Utánpótlás csapatunk megtriplázódott idén. Haladó versenyzőink és kis versenyzőink is szép számmal értek el – az említett eredmények mellett – dobogós helyezéseket. Minden eredmény, esemény beszámoló megtalálható honlapunkon a www.shindo.hu címen. Következő számban a stílus EB indulói mellett ezen eredményekről is írni fogunk.

Színes öves versenyző csapatunk: Rónai Lili, Kohlhoffer Katalin, Udvari Zsófia, Jakó Attila, Barta Csanád, Széles Gergely, Berthóty Balázs, Fazekas Tamás, Szentkereszty Kristóf, Konyári Bodza, Rónai Kristóf, Barta Kincső, Zacher Zsombor, Barta Bence, Keresztúri László, Konyári Boróka, Kovordányi Kristóf, Barta Csenge, Farkas Olivér
Fehér öves versenyző csapatunk: Bonnyai Lilla, Mészár Anna, Keresztfalvi Réka, Udvari Réka, Gráf István Márk, Egerszegi Levente, Tihanyi Lili, Tihanyi János, Marosvári Bence, Farkas Zalán
További eredményeink elérhetőségeink megtalálható honlapunkon: www.shindo.hu
Gratulálunk minden kisebb, nagyobb versenyzőnknek!
Edzők, vezetőség és az egész csapat büszke rátok!
Molnár Tamás – vezetőedző

Minden eddiginél sikeresebb versenyszezont zártunk
Minden eddiginél sikeresebb versenyszezont zártunk