Viharkárok a Solymáron, Piliscsabán és Pilisvörösváron – Képek

0
462

A tegnap éjszakai vihar nem nyom nélkül vonult át régiónkon. Sajnálatos módon több településen is elemi erővel csapott le. Piliscsaba mélyebben fekvő területein a víz nem tudott elfolyni, súlyos helyzet állt elő az Árok utca környezetében, ahol gyakorlatilag az utca nem volt megközelíthető sem gyalogosan, sem autóval.

A Fő út Esztergom felőli végén az út szintjéig öntötte el a járdát a víz, az árok területét és a kerteket. A Piliscsabai Önkéntes Tűzoltó Egyesület és az esztergomi hivatásos tűzoltók vonultak éjjel vízkárelhárításra

A Garancsi út mentén az ingatlanok szintén megközelíthetetlenné váltak, a kerteket elöntötte a víz, a Berek utca-Iskola utca területén pedig a csatornafedeleket felemelve, buzogva ömlött a szennyvízzel kevert csapadékvíz.

A Kinizsi utca vonzáskörzetében az északi területekről hömpölygő víz ugyancsak elöntötte a kerteket. Az északabbra fekvő területeken, elsősorban Klotildligeten, a murvás utakon hatalmas árkokat vájt magának a víz, a hordalékot az aszfalttal burkolt utakra hordta rá, meggátolva ezzel sok helyen az autós közlekedést.

Fotó: Farkas András polgármester
Fotó: Farkas András polgármester
Fotó: Farkas András polgármester
Fotó: Farkas András polgármester

Solymáron, a lakótelep környékén egy 20 kilowattos vezetékre dőlt rá egy faág, ami fel is gyulladt. Ezt áramtalanítás után a solymári önkéntes tűzoltók szakszerűen eltávolították, az esemény körülbelül egy órás áramkimaradást okozott.  Solymáron a vihar ezenkívül csak a Vasút utcában találtak szakított le faágakat, de azok nem okoztak semmilyen gondot, fennakadást.

Pilisvörösváron – ahogyan arról korábban is beszámoltunk – az új vasúti aluljárót teljesen elöntötte a víz,