Piliscsabán megharapott valakit egy aligátorteknős

0
411

Egy közterületen kóborló aligátorteknőst fogtak be Piliscsabán szombaton este, az állat a befogás előtt meg is harapta egyik megtalálóját – mondta Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga elnöke vasárnap az MTI-nek.

A veszélyes állat miatt a rendőrség hívta Both Zoltán vadállatbefogót, aki Szilágyi Istvánnal együtt a helyszínre sietett, és az egyik ház udvarán befogták a teknőst.

2013. szeptember 24.
Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédõ Liga kurátora (b) és Both Zoltán veszélyesállat-befogó (j) mutatja a befogott aligátorteknõst a Zsámbéki-medence egyik kisvárosának patakjánál Pest megyében 2013. szeptember 24-én. Szilágyi 2013. augusztus 7-én jelezte az MTI-nek, hogy egy emberre is veszélyes, körülbelül 7 kilós aligátorteknõst fedeztek fel ezen a helyen. A rejtõzködõ, 10-13 éves állatot hosszú ideig tartó beetetés után sikerült befogni.
MTI Fotó: Szilágyi István

Az állatot egy lakópark területén vették észre az ott élők, és értesítették a rendőrséget. Az aligátorteknős az egyik lakó ujját megharapta, ő a szakemberek tanácsára kórházba ment, mivel ilyen esetekben tartani lehet a seb elfertőződésétől.

A befogott állat a veresegyházi medveotthon aligátorteknős-kolóniájának kilencedik tagja lesz, a medveotthonban már nyolc, korábban befogott aligátorteknős él.

A szombaton megtalált teknős különösen nagy, teljes hossza mintegy 50 centiméter, a szakember becslése szerint 20-22 éves lehet. Azt nem tudják, hogyan került közterületre.

Szilágyi István felhívta a figyelmet arra, hogy a veszélyes állatok befogása fokozott óvatosságot és szakembert igényel, a rendőrséget kell hívni, ha valaki olyan állatot talál, amelyről feltételezhető, hogy veszélyes.

via: 444.hu // Címlap Fotó: MTI/Szilágyi István