Harc az illegális hulladéklerakók felszámolásért

0
108

Az Önkormányzat a Városgondnoksági osztály segítségével minden hónapban több helyszínen számol fel illegális hulladéklerakókat.

Április hónapban a Csendbiztos utcában, a Madách utcában, a Diófa utcában, a Báthory utcában, a Tavasz utcában, az egyik Csobánkai utcai bekötő útnál és a Tó dűlőben szüntettünk meg egy-egy kisebb-nagyobb illegális hulladéklerakatot.

Január óta az Önkormányzat kb. 60 m3 illegális hulladékot gyűjtött össze és szállíttatott el, több mint 400.000 forint konténerköltséggel.

A fenti akciók keretében megközelítőleg 150 autógumit szállított be a Városgondnokság egy önkormányzati telephely-re, ahonnan a gumikat továbbszállít majd a vérhatóan április 22-én megnyíló pilisvörösvári szelektív hulladékudvarba. A megtisztított területeken tiltó táblákat helyeznek ki. Az illegális hulladéklerakatok elleni küzdelmet a Városgondnokság egyéb munkáival párhuzamosan, folyamatosan végezi.

Az illegálisan elhelyezett hulladék elleni harcban sokat segítene, ha a lakosság partnere lenne a Polgármesteri Hivatalnak abban, hogy az illegális hulladéklerakást megakadályozza, illetve tettenérés esetén rendőrséget hívjon, vagy feljelentést tegyen a Polgármesteri Hivatalban.

via: pilisvorosvar.hu