Pilis Lovas Majális 2017 – Fotók

0
596

Május 20-án szombaton ismét majálist szervezett a Pilisi Lovasok Baráti Köre a környékbeli  amatőr és szabadidő lovasoknak, családoknak, lóbarátoknak.

7 éve rendezik

A 2010 óta minden évben megrendezésre kerülő lovas majálisra idén is több száz néző látogatott ki. A rendezvény napján reggel 9 órától kezdődő programok során 5 versenyszámban indulhattak a résztvevők. PL díjlovaglás, majd tereplovaglás után PL díjugratást nézhettek végig a majálisra kilátogatók, majd egy tánccsoport előadására, valamint díjlovaglás bemutatóra került sor. Eközben a kisebbeket állatsimogatóval és pónilovaglással várták.

A vállalkozó kedvű lovasok 7Próbán mérhették össze ügyességüket, ahol olyan feladatokat kellett teljesíteni, mint például az almaszedés, vagy labdahúzás, természetesen lóháton.  A program további részében lóagilityre, K9 kutyásbemutatóra, valamint lószépségversenyre került sor.

Az érdeklődők érdekes ízelítőt kaphattak lóháton történő képességfejlesztésből, illetve megismerkedhettek a legfontosabb nyergelési alapelvekkel és a Monty Roberts nevéhez fűződő Join Up módszerrel.

Kikapcsolódás

A májusi lovas rendezvény amellett, hogy kellemes kikapcsolódást jelent a kilátogató családoknak, jó lehetőséget biztosít a szabadidős lovasok megmérettetésére, valamint értéket közvetítő lovas bemutatók szervezésére, s találkozási helyéül szolgál a lókedvelő közösségnek.

A Nyár utca végén található lovardában megrendezett hétvégi programnak még az idő is kedvezett, ahol kicsik és nagyon egyaránt jól érezhették magukat.

Fotók

via: pilisvorosvar.hu