Szúnyogírtás a vörösvári bányatavaknál

0
473

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az Augusztus 20-i ünnepség előkészületei keretében egy jogszabályi előírásoknak megfelelő cég földi kémiai szúnyoggyérítési munkát végez a Bányatavakon.

A szúnyoggyérítési munkát az OEK által engedélyezett Coratrin szúnyogirtó szerrel, a meteorológiai körülmények függvényében, este 20.30 órától 02.00 óráig tervezik elvégezni.

A szúnyoggyérítés 2017. 08. 18-án (pénteken) történik.

A szúnyogirtószer élőlényekre és az emberre ártalmatlan, közterületi használata engedélyezett. A gyérítési munkákat kisteherautón elhelyezett melegködképző géppel végzik. A felhasznált szúnyogirtószer emberre, állatra, növényre veszélytelen.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a melegköd képzése zajjal és nagy mennyiségű fehér füstszerű anyag megjelenésével jár. A köd a légtérbe bocsátása után 10-15 méter vastagságban elterül a levegőben a talajszint felett, és kedvező időjárás esetén hosszabb ideig is érzékelhető. A ködöt alkotó parányi szemcsék gyérítik a vérszívókat.

Kérjük a lakosságot, hogy a jelzett időpontban az ablakokat csukják be. Az esetleges erős zaj miatt kérjük szíves elnézésüket.

Felhívom a méhészek figyelmét, hogy a kijuttatott szúnyogirtószer

MÉHEKRE VESZÉLYES,

ezért kérjük a méheket ennek megfelelően kezelni.
Kérjük a méhészeket, hogy a méhek biztonsága érdekében a szükséges intézkedéseket tegyék meg!

Gromon István
polgármester