Rekord készül: 25 órás bábelőadás a Madách téren

0
193

INGYENES NON-STOP Bábfesztivál a Madách téren avagy 25 éves születésnap – 25 órás bábelőadás

A Palánta Sorsfordító Alapítvány fennállásának 25. évfordulója alkalmából 25 órás ingyenes non-stop bábfesztivált rendez Budapest szívében.

A Palánta Sorsfordító Alapítvány munkájának fókuszában a gyermekek, fiatalok, és családjaik állnak. Szeretnék a szülőkkel és pedagógusokkal együttműködve elősegíteni a gyermekek helyes értékrendjének kialakulását, hogy ezzel védettebbé váljanak az őket érő negatív hatásoktól.

Az elmúlt 25 évben a gyermekek és családjaik érdekében végzett tevékenységük egyik fontos, és speciális eszköze a bábdarabok írása és előadása volt.
Ezért döntöttek úgy, hogy 25. születésnapjukat egy ilyen, időtartamában, helyszínében, és összeállításában is különleges, műsorral fogják megünnepelni.

Az előadások helyszíne Budapest belvárosában, a Madách téren lesz.
Június 10-én pénteken délután 5 órától másnap este 6 óráig folyamatosan zajlanak a bábelőadások a felállított színpadon. A műsor megtekintése díjtalan és kötetlen: mindenki akkor érkezhet, és annyi ideig maradhat, ahogyan szeretné.
Az időpont megválasztásában szempont volt, hogy a családoknak lehetőségük legyen egy életörömet és pozitív értékeket közvetítő élménnyel gazdagodni még nyári programjaik előtt.
Az éjszakai időszakban elsősorban a 14 éven felüli fiataloknak szól majd a program. Mint elmondták, a bábdarabokat többször játszották már különböző korú felnőtt közönségnek is, és egyértelmű volt, hogy az ő érdeklődésükre is számot tarthatnak.
A program sok vidéki és budapesti önkéntes bevonásával valósul meg, és egyben egy magyar rekord felállítását is megkísérelik ezzel, hiszen még nem volt Magyarországon ilyen hosszúságú megállás nélküli bábelőadás!

 

Mindenkit szeretettel vár a Palánta Sorsfordító Alapítvány június 10-én pénteken délután 5 órától a Madách térre a Non-Stop előadásra!