Home Hírek Rövidhírek Budakalásztól Esztegomig

Rövidhírek Budakalásztól Esztegomig

0
Rövidhírek Budakalásztól Esztegomig

Az elmúlt hét fontosabb eseményeire tekintünk vissza ebben az összefoglaló cikkben, ha esetleg lemaradt volna arról, hogy mi történt a múlt héten a régióban.

A bíróság elrendelte annak a 79-éves budakalászi férfinek az előzetes letartóztatását, aki késsel többször is megszúrta 80 éves élettársát. A dorogi rendőrök 2016. augusztus 6-án 22 óra 15 perckor a városban ellenőriztek egy 28 éves pilisvörösvári lakost, akinél a kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott, ellene büntetőeljárást indítottak. Hétfőn érkezett a hír, hogy a kormány 14 milliárdos pluszforrást biztosít az egészségügyi alapellátásra, pluszpénzt kapnak a háziorvosok, az alapellátó fogorvosok és a védőnők. Szintén hétfőn beszámoltunk arról, hogy mik a legfontosabb tudnivalók az iskolakezdési támogatásról, különösen aktuális ez, amikor becslések szerint minimum 15 ezer forintba is kerülhet a szeptember a családoknak (gyermekenként). Sokkolóan hatott ránk a hír, hogy amellett, hogy hétfőtől már a Föld tartalékait éljük, addig Szentendrén egy nyíllal átlőtt fejű kacsát találtak. Történelmi érdekességként végre elismerte egy magasabb rangú volt szovjet tiszt, hogy Wallenberget kivégezték.
A Piliscsaba SE örömmel adott hírt -szintén múlt héten, hogy továbbjutott a Magyar Kupában! Írtunk arról is, hogy mi a véleménye a dietetikusnak a tízórairól. Gyors tapasztalati cikkben adtunk ötleteket arra, hogy az tanévkezdés ne a kapkodásról szóljon. Hétfőn elkezdődött az útsüllyedés javítása a solymári bekötőúton, amit várhatóan 19-ig be is fejeznek. A tűzoltóknak is volt dolguk múlt héten: egy bokatörést szenvedett túrázót mentettek a Vadálló-köveknél, majd oszlopnak ütközött egy teherautó Solymáron, emellett a Piliscsabai Önkénteseket Tinnyén a Lovas utcában riasztották, mert gázömlés volt.

Korábban már hírt adtunk arról, hogy egy pilisjászfalusi nőt sikkasztással gyanúsítanak, akkor megírtuk, hogy a napi zárást követően – a készpénzmaradványból kivett és eltulajdonított több, mint 10 millió forintot. Most a Budakörnyéki Járási Ügyészség jelentős értékre (11 millió forint) elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben.

Elkezdődött a Sziget Fesztivál, amellett, hogy lezárásokra kell számítani, egy pilisszentiváni fiatal droggal bukott le a Szigeten.

Fontos fejlesztésekről is hírt adhattunk augusztus második hetében:
Július elején jelent meg, többek között portálunkon is, hogy az NFM kültéri sportpark-építési programot indít.  Ehhez a programhoz csatlakozott Páty község is, ahol a pályázat keretében a településen három helyszínen kültéri sportparkokat szeretnének kialakítani. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az otthon melege program hűtő- és fagyasztógép-csere legutóbbi lezárt pályázatának 500 millió forint eredeti keretét 1 milliárd forinttal, 1,5 milliárd forintra emelte. Az inforadio információi szerint hamarosan új, minden igényt kielégítő postaépülettel lesz gazdagabb Pilisvörösvár. Piliscséven a TAO felajánlásokból felújították a focipályát, melynek ünnepélyes átadójára 21-én kerül sor. Már korábban hírt adtunk arról, hogy Piliscsaba rendelőintézetét 27 milliós keretből felújítják, most ismét jó hírrel szolgálhatunk. Ugyanis a pomázi gyermekorvosi rendelő épülete is felújítás előtt áll. Hétfőn (08. 15.)  reggel 8 órától lehet jelentkezni a családi házak államilag támogatott, energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésére, felújítására. A pályázatok benyújtására országosan, minden régióban egyszerre van lehetőség a pályázati portálon keresztül, elektronikus úto

Augusztus a fesztiválok, és a nyaralás mellett a csillaghullás hónapja, így ellátogattunk a Kesztölcre a Csillaghullás Minifesztiválra, helyszíni beszámolónkat ide kattintva olvashatja.

Az idén Esztergom lesz Debrecen karneváli partnervárosa. Augusztus 13-án megérkezett a városba a Szent Koronát ábrázoló virágkocsi, amelyet augusztus 15-én Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szentel meg.

Augusztus 10-én a Buzánszky Jenő Stadion mérőzött meg a Vác csapata és az NB II-es Dorogi FC. Az eredmény Dorogi FC – Vác FC 1:2

Érdekességként bemutattuk, hogy néznek ki a korábbi olimpiai helyszínek. Emellett Somorjai Ede pilisszántói fotós műveiből is válogattunk.