Felújítják a füzesparki játszóteret

0
455

A szabványoknak és a lakossági igényeknek megfelelő új játszóelemeket telepítenek a füzesparki játszótérre. A munka a régi elemek bontásával július végén kezdődik, és a tervek szerint augusztus végére elkészül a megújult játszótér.

A lakossági fórumok nyomán Zakar Ágnes, a terület képviselője már 2012-ben kezdeményezte, és azóta is szorgalmazta a füzesparki játszótér felújítását. A régi terv most megvalósul: az önkormányzat beruházásában megújul a játszótér.

A VSz NZrt. 2017. július végén kezdi meg a régi játszóelemek elbontását, ezt követően a munkát a kivitelező Játszópark Kft. folytatja a játszóelemek telepítésével.

A Füzespark lakópark közösségi tervezése során a lakosság kérése volt a játszótér felújítása. A régi játszóelemek elbontásával az új szabványoknak és a lakosság igényeinek megfelelő új játszóelemek kerülnek ki, megfelelő ütéscsillapító felülettel ellátva.
Lesz több rugós játék, fészekhinta, hinta, mérleghinta, tűzoltóautó játszóeszköz, mászóeszköz és kéttornyos vár csúszdával. A beruházás része a homokozó felújítása is, fa ülőfelület kialakításával, árnyékoló napvitorla felszerelésével.

A munkák nem akadályozzák a területen áthaladó gyalogosforgalmat. A beruházással nem csökken sem a zöld felület, sem a parkolási lehetőség.

A játszótér felújítását a város saját forrásból finanszírozza, 4 431 919 Ft. értékben. A felújítás a tervek szerint 2017. augusztus 31-re elkészül.