Hamarosan átadják a füzesparki játszóteret Szentendrén

0
230

Új játszóelemekkel bővül a füzesparki játszótér. A júliusban kezdődött játszótér fejlesztés projekten belül a régi elemek bontása után elkezdődött a játszóelemek kihelyezése. A munkák befejezéséig a szalaggal elkerített elemek használata balesetvédelmi szempontból néhány napig még tilos! A megújult játszóteret augusztus végén vehetik birtokba a gyerekek.

A Füzespark lakópark közösségi tervezése során a lakosság kérése volt a játszótér felújítása. A régi játszóelemek elbontásával az új szabványoknak és a lakosság igényeinek megfelelő új játszóelemek kerülnek ki, megfelelő ütéscsillapító felülettel ellátva.
Lesz több rugós játék, fészekhinta, hinta, mérleghinta, tűzoltóautó játszóeszköz, mászóeszköz és kéttornyos vár csúszdával. A beruházás része a homokozó felújítása is, fa ülőfelület kialakításával, árnyékoló napvitorla felszerelésével.

A VSz NZrt. 2017. július végén kezdte meg a régi játszóelemek elbontását, ezt követően a munkát a kivitelező Játszópark Kft. folytatta a játszóelemek telepítésével.

A játszótér felújítását a város saját forrásból finanszírozza, 4 431 919 Ft. értékben. A felújítás a tervek szerint 2017. augusztus 31-re elkészül.