Kreatív szobor Szentendrén

0
610

Czóbel Béla egyik festményét készítették el szelfiszobornak, máris nagy a sikere.

Manapság fontos, hogy egy alkotás képes legyen megmozgatni az embereket. Erre tesz kreatív kísérletet az szobor, amit nemrég avatott fel a szentendrei Fő téren Kósz Zoltán olimpiai bajnok, a 2000-es sydney olimpián győztes magyar vízilabda válogatott kapusa és csapatkapitánya – írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

Ahogy a szobor, az avatása is különleges volt: a szentendrei KÓPÉ SE pólósuli alapítója egy szobros szelfivel „avatta” fel a Czóbel Béla Fiú labdával című festménye alapján készült művet.

Ez ugyanis egy szelfiszobor, ami az arra járókat egyszerre csábítja közös fotóra és az eredeti festmény meglátogatására, ami a Fő tértől száz méterre a Templom téri Czóbel Múzeumban látható.

Az 1916-ban készült kép alapján a szobrász Kovách Gergő készítette el a háromdimenziós szoborváltozatot, sőt tovább is gondolta, hiszen a festmény nem teljes alakos.

VIDEÓ: Labdás flashmob Szentendrén

A szentendrei iskolások kedden már egy labdás flashmobbal hangoltak a szelfiszobor avatására, ami ezután minden nap a múzeum nyitvatartási idejében látható majd Szentendre főterén.

És persze nem csak látható, de közös fotózkodásra is csábít.