Magyar Honvédség: Nem juthat ki veszélyes lövedék a szentendrei laktanya lőteréről

0
887

A Magyar Honvédség szeretné megnyugtatni a lakosságot, hogy semmilyen veszély nem fenyegeti a szentendrei laktanya környékén sétálókat.

Nincs veszély

Egy Facebook bejegyzés alapján terjedt el a hír, amely szerint a szentendrei MH Altiszti Akadémia lőteréről a laktanya mögötti sétányra veszélyes lövedék jutott ki.

A Facebook bejegyzés szerzőjének hivatalos bejelentését a Magyar Honvédség kivizsgálja, egyben mindenkit biztosít arról, hogy a laktanyában zajló kiképzési foglalkozások semmilyen körülmények között nem veszélyeztetik a környéken élők testi épségét.

A négy oldalról zárt lőtérről, amely mögött közvetlenül és a sétány mellett is egy-egy, mintegy 4 méter magas védmű – úgynevezett golyófogó fal – is van, nem juthat ki semmilyen, veszélyt jelentő lövedék a Duna-parti sétányra.

Az évtizedek óta működő és használt lőtér mögé jóval később épült ki a sétány a Duna partján. Ezt, mint a közelben lévő üzleteket és lakóházakat is, annak tudatában építették, hogy a laktanya területén lévő lőtér semmilyen formában nem jelenthet veszélyt a környéken élők és az arra járók számára.

via: honvedelem.hu