Szentendrei Dj nyert a Beats For Love fesztiválon!

0
638
Fotó: Graf Dárius

Sikeresek voltak a magyar DJ-k a csehországi Beats For Love fesztivál versenyén.  Öt kategóriából kettőt is hazai versenyzők nyertek meg. EDM/Trance kategóriában a szentendrei DJ Mathias, azaz Hatalyák Mátyás, a Ferences Gimnázium 17 éves diákja lett az első, aki ezzel nemzetközi szereplésre is jogot nyert.

A Beats For Love a legnagyobb dance fesztivál Csehországban. Idén ötödik alkalommal rendezték meg Ostrava mellett egy történelmi ipari parkban. A fesztiválon összesen több mint 380 induló vett részt, és több mint 5000-en szavaztak a legjobb indulókra. Az öt kategóriában cseh, lengyel, szlovák és magyar DJ-k csaptak össze, a tét az volt, hogy felléphessenek a legnagyobb európai lemezlovasok mellett a fesztiválon. DJ Mathias mellett DJ Garami a House kategóriában jutott a döntőbe, majd a zsűri is őt választotta a legjobb előadónak. A győztesek nyereménye fellépés a fesztiválon, illetve egy videóösszeállításban is szerepelnek, amivel tovább népszerűsíthetik zenéjüket.

Hatalyák Mátyás a versennyel kapcsolatban elmondta, hogy a zene mindig is nagy szerepet játszott az életében  –  hét éven át tanult gitározni és négy évvel ezelőtt került az elektronikus zene az érdeklődési körébe. A holland lemezlovas, Armin van Buuren zenei világa inspirálta. „Armin zenéje nagyon magával ragadott, ekkor kezdett el érdekelni a számítógéppel történő zeneírás és mixek készítése. A gimnáziumi bulik rendszeres fellépője vagyok, de részt vettem már többek között az A38 hajó egyik partyján, játszottam az Alcatrazban és »kisebb«, 2-300 fős bulikban is. Eleinte csak magamnak zenéltem, de mára ez a hobbi komolyabbá vált annál, mintsem, hogy csak a négy fal között maradjon. A távolabbi jövőben mérnöknek készülök, de az biztos, hogy a zenélés mindig komoly helyet fog kapni az életemben. Ki tudja, mit tartogat még számomra a jövő…” – árulta el Matyi.

Matyi győztes szettjét ide kattintva lehet meghallgatni: