Virágos demonstráció Szentendrén

0
316

Update:

Cikkünk facebook megosztása alatt a következő kommentárt kaptuk:

A TILTAKOZÁS ELMARAD!

A szervezők az alábbi nyilatkozatot tették az esemény leírásánál:

“A Dumtsa Jenő utcából elszállították a virágokat és a dekorációkat. A megegyezés szerint az összes virág visszakerül az utcába, néhány kaspót, installációt a szervező másikra cserél. Hétvégére minden virág a végső formájában díszeleg újra az utcában.

Civilekként a párbeszéd elősegítése és a civilkezdeményezés önkormányzat általi tiszteletbentartásának elérése volt a célunk.
Mivel ez megvalósult a TILTAKOZÁS ELMARAD!

Köszönjük mindenkinek, aki velünk együtt a virágok pártján volt!”

A tegnapi nap folyamán ezt a levelet kaptuk szerkesztőségünk E-mail címére:

Magánszemély adományának köszönhetően, civilek közreműködésével virágos dekoráció került a Dumtsa Jenő utca, Szentendre leglátogatottabb belvárosi utcájának falaira, kapuiba. Az Önkormányzat 5 napon belül határozatban követelte a virágok elszállítását, amely szerintük a “a közösségi együttélés alapvető szabályait” sértette meg.

A lakók szerint az Önkormányzat téved abban, hogy ne tudnának a virágos belvárossal együtt élni. Aláírásgyűjtéssel és 2017. május 24-én este fél 7-kor Virágos Felvonulással demonstrálják, hogy mégis megpróbálnák, a virágok pedig maradjanak ott, ahol vannak.

Szeresd a virágot és jobb ember leszel!

Demonstrációra hívunk és kérünk minden jó érzésű szentendrei polgárt, aki úgy gondolja, hogy a Dumtsa Jenő utcába kihelyezett virágdekoráció a belvárost élhetőbbé, vonzóbbá teszi. A Szentendrei Önkormányzat a magánszemély adományából kihelyezett dekorációt Végzésben követeli eltávolítani a hétköznapokra. Az itt élő és a környezetükért felelősséget érző civilek kezdeményezését hatalmi arroganciával kívánja az Önkormányzat megsemmisíteni, amit nem kívánunk szó nélkül hagyni.

Minden felvonuló hozzon magával egy szál virágot, amelyet a felvonulás végén a Polgármesteri Hivatal előtti közterületen fogunk elhelyezni!

Kérésünk nyomatékosítása érdekében aláírásgyűjtést kezdeményeztünk, amely a rendezvény előtt /alatt még aláírható.

Időpont: 2017. május 24. 18. 30.

Helyszín: Szentendre, Dumtsa Jenő utca 1.
Esemény oldalunk: Kérem kattintson ide!

 

Továbbra is várjuk Kedves Olvasóink leveleit a szerkesztoseg@piliscentrum.hu címre.